Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (27.11 - 03.12)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (27.11 - 03.12)

Продължаваме да следим най-добре представилите се футболисти от топ 5 на първенствата на Европа. Централният мач през уикенда се състоя в Мюнхен, където старите познати Байерн и Борусия Дортмунд не успяха да се победят, но зарадваха публиката с добрата си игра. Не по-малко интересни неща се случиха обаче и по останалите терени, включително и край френската Ривиера, където милиардерите от ПСЖ загубиха от Ница.

Представяме ви: Dream Team за периода 27.11 - 03.12. Тактическа постройка 4-5-1.


ВРАТАР

Роман Вайденфелер (Борусия Дортмунд)

Стражът на шампионите направи серия от невероятни спасявания в мача на своите срещу лидера в класирането Байерн Мюнхен и благодарение на играта си спаси „жълто-черните" от загуба, което накара Юп Хайнкес да попита защо Вайденфелер постоянно е игнориран от националния отбор. Точно преди месец същия въпрос зададе и Роман.

Подгласници: Бидзари (Лацио), Моя (Хетафе)


ЗАЩИТА

Стефан Савич (Фиорентина)

Явно нападателите на Фиорентина го бяха ударили на почивка в мача със Сампдория от 15-я кръг на Серия А. Защитникът Стефан Савич не само стана автор на единствените два гола за своя отбор, но той спаси тима си от поражение. Ако нападателите на „виолетовите" бяха свършили половината от работата на Савич, вероятно хората на Монтела щяха да спечелят трите точки.

Матс Хумелс (Борусия Дортмунд)

Централният защитник на Борусия беше подложен на голямо изпитание в мача на своите срещу Байерн Мюнхен, тъй като Рибери и Мюлер буквално обезкостиха Шмелцер и Пишчек и с центриранията си създаваха постоянно опасност за отбелязване на гол. Хумелс не само успя да се справи с тези подавания, но също така напълно обезличи централният нападател на домакините Манджукич. След срещата Клоп каза, че „отборът си тръгва от Мюнхен с „високо вдигната глава". Един от виновниците това да е така се казва Матс Хумелс.


Адам Бодзек (Фортуна Дюселдорф)

Третият защитник в отбора е 27-годишният Адам Бодзек, който с отличната си игра в защита помогна на своя тим да постигне великолепна победа с 4:0 над амбициозния Айнтрахт. Тук заслужаваше да бъде и Леон Балогун, но изборът на Бодзек е свързан с две неща. Той се отчете с асистенция през уикенда, освен това се справи блестящо в средата на седмицата при гостуването на Фортуна на шампиона Борусия Дортмунд.

Никълъс Шори (Рединг)

Крайните бранители на Рединг бяха подложени на огромен натиск от страна на нападателите на Юнайтед в мача между двата тима през уикенда. За разлика от Къмингс, левият защитник на домакините Ники Шори изпълни блестящо своите задачи, обезличавайки Рафаел, а по-късно и Смолинг. 31-годишният Шори се отчете и с две асистенции, което е още едно доказателство, че би трябвало да заеме място в символичния отбор.


Подгласници: Бенет (Норич), Агер (Ливърпул), Данило (Удинезе), Лопо (Хетафе)

 

ПОЛУЗАЩИТА

Мохамед Диаме (Уест Хем)

25-годишният полузащитник на „чуковете" изигра само едно полувреме срещу Челси, заменяйки на почивката Томкинс. 43 минути по-късно той изведе своите напред в резултата, хвърляйки в екстаз 35-те хиляди зрители на „Болейн Гроунд".

Диего (Волфсбург)

Диего беше избран за играч на мача срещу Хамбургер през уикенда без да вкара гол - подобно на срещата с Вердер Бремен преди десет дни. Причината 27-годишният атакуващ полузащитник да попадне в въстава е, че той сътвори всичко хубаво пред вратата на Адлер, а освен това неутрализира напълно Рудневс. Жалкото е, че Дост не успя да се възползва в пълна степен от добрата игра на своя партньор. През миналата седмица бразилецът игра още един път - срещу Борусия М'гладбах и отново бе най-добрият играч за своите, въпреки поражението от „кончетата".

Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Отдавна Кристиано не беше демонстрирал подобна игра, както в дербито с Атлетико Мадрид. Португалецът беше избран за играч на мача, играч на кръга и причината за това не са само неговият гол и асистенция, а цялостното му представяне за победата с 2:0 срещу „дюшекчиите".


Франк Рибери (Байерн Мюнхен)

Коментаторът на Sky Sports определи крилото на Байерн Мюнхен като „трън за Борусия Дортмунд". Това е най-точната характеристика за французина, който през всичките 90-те минути на терена на „Алианц Арена" постоянно тормозеше Пишчек и компания и създаде страхотни неприятности за защитата на шампионата, който се отърва от загубата благодарение на добрата игра на своя вратар.

Мигел Перес Куеста - Мичу (Суонзи Сити)

Отдавна испанецът не се беше появявал в полезрението на специалистите, както го правеше в началото. Но ето, че 26-годишният атакуващ полузащитник продължи своя зашеметяващ старт в живота си в Англия, отбелязвайки два гола не срещу кого да е, а против Арсенал и то на „Емирейтс".


Подгласници: Кроос (Байерн Мюнхен), Мюлер (Байерн Мюнхен), Карлос Вела (Реал Сосиедад), Фабрегас (Барселона), Маркизио (Ювентус), Инлер (Наполи), Ейсерик (Ница) и Перейра (Удинезе).


НАПАДЕНИЕ

Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед)

Колебанията относно единственият нападател в отбора бяха огромни. Честно казано, тук заслужават да бъдат Арнаутович от Вердер Бремен и Ел Шаарави от Милан. Първият оформи хеттрик при гостуването на своите в Зинсхайм, а вторият чрез своя дубъл донесе трите точки за „росонерите" при гостуването на Катания.

Представянето на Рууни срещу Рединг обаче е не по-малко впечатляващо - два гола и асистенция, а отделно от това, английският национал постоянно тормозеше защитата на противника, създаваше хаос в неговите редици и се прояви като истински лидер, дори когато отборът му губеше в резултата.

Подгласници: Арнаутович (Вердер Бремен), Ел Шаарави (Милан), Меси (Барселона), Дестро (Рома).


СТАРШИ-ТРЕНЬОР:

Михаел Лаудруп (Суонзи Сити)

Причината Михаел Лаудруп да бъде треньор на отбора е проста: неговият скромен Суонзи Сити пристигна на „Емирейтс" и победи Арсенал с 2:0, повтаряйки постижението на „лебедите" отпреди 30 години. Гостите не се изплашиха от името на своя съперник, играха сърцато и се раздадоха през всичките 90 минути, унизявайки кандидата за топ 4 пред собствената му публика. След този мач по-близо до Голяма четворка е Суонзи, отколкото Арсенал, а специалистите, които в началото на сезона предсказваха провал на датчанина, сега ще трябва да помълчат.

 

  Сподели
176