Топ 10 на най-скъпоплатените футболисти в света


А. Павлов

Топ 10 на най-скъпоплатените футболисти в света

Доста често във футболната общественост се говори за това кои футболисти получават най-големите годишни заплати. Рядко обаче се изготвят класации за това и по този начин хората, интересуващи се живо от играта, не могат да си отговорят на въпроса кои играчи се подписват под най-изгодните договори в света. В следващите редове обаче от Futbol TV имаме честта  да Ви представим класацията на десетте най-скъпоплатени футболисти в света, която изготвиха нашите колеги от "Кикер".

10. Кака и Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Football player's picture

 

Football player's picture

С нетна заплата от 10 милиона евро Кака все пак успя да влезе в първата десятка на най-скъпоплатените играчи на планетата. Бразилецът, който търка пейката в Реал Мадрид, дели десетото място в класацията заедно със своя съиграч Кристиано Роналдо, който, според испанския спортен вестник "АС", също изкарва по десет милиона евро на година. Неотдавна CR7 обяви, че вече не е щастлив в Реал. Според слуховете обаче в тази ситуация не става дума за пари. Така или иначе, състраданието в Испания предвид икономическата криза и масовата безработица си има граници.

9. Лионел Меси (Барселона)

Football player's picture

Играчът, който заема деветата позиция в класацията, също се състезава в Испания. Голямата звезда на Барселона Лионел Меси прибира по 10,5 милиона евро годишно.

8. Дарио Конка (Гуанджоу Евъргранде)

Football player's picture

Дарио чий? Тъй като аржентинецът така и не се осмели да дойде в Европа, затова му липсва голямото ниво на известност в тези географски ширини. Междувременно навършилият 29 години полузащитник подписа през 2011 година с китайския Гуанджоу Евъргранде договора на своя живот - всяка година на сметката на Конка биват превеждани по 10,6 милиона евро.

7. Фернандо Торес (Челси)

Football player's picture

Малко повече от Дарио Конка получава Фернандо Торес. Ел Ниньо взима в Челси по 10,8 милиона евро на година.

6. Дидие Дрогба (Шанхай Шенхуа)

Football player's picture

Бившият съоборник на Торес, Дидие Дрогба, напусна клуба на Абрамович през месец юни, но котдивоарецът продължава да получава царско възнаграждение. В икономическия център Шанхай Дрогба заработва по 12,1 милиона евро в рамките на 12 месеца.

5. Серхио Агуеро (Манчестър Сити)

 Football player's picture

Серхио Агуеро получава 12,5 милиона евро за една година за своите игри в богаташкия клуб Манчестър Сити.

4. Яя Туре (Манчестър Сити)

 

Football player's picture

Сумата, която прибира Агуеро, е малко по-ниска от тази, под която Туре се разписва при "гражданите". 29-годишният халф има годишна заплата от 13 милиона евро.

3. Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед)

Football player's picture

Сред многобройните южняци своето място намери и Уейн Рууни. На всеки 12 месеца Манчестър Юнайтед превежда на сметката на Рууни по 13,8 милиона евро.

2. Златан Ибрахимович (Пари Сен Жермен)

Football player's picture

През лятото Златан Ибрахимович премина от Милан в Пари Сен Жермен. И тук шейховете междувременно вече имат думата. Шведът може да се радва на годишно възнаграждение от 14,5 милиона евро.

1. Самуел Ето'о (Анжи Махачкала)

Football player's picture

Над всички обаче е Самуел Ето'о, при това със съответното данъчно облагане. Камуренецът получава приказните 20 милиона евро. Покровителят на Анжи, руският милиардер Сулейман Керимов, явно върти добре рублата.

Статията е преведена от www.kicker.de

  Сподели
286