Симеоне: Играхме срещу шампиона на Европа - не може да не съм доволен от резултата


Н. Гавазов

Симеоне: Играхме срещу шампиона на Европа - не може да не съм доволен от резултата

След победата в Суперкупата на УЕФА над Челси, развълнуваният старши-треньор на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не намери думи за да опише играта на Радамел Фалкао. Както е известно, „дюшекчиите" разгромиха европейските шампиони с 4:1, а в герой на мача се превърна нападателя на испанския тим, който записа хеттрик.

„Играхме срещу шампиона на Европа, отбор, който елиминира Барселона на полуфинала, а след това и Байерн. На тях не им провървя, но ние избрахме правилната тактика и я следвахме до края, което не може да не ме радва като треньор. Футболистите играха по начина, по който аз го исках", заяви след мача Симеоне.

„Във футбола може да се случи всичко, което си помислите. За мое щастие играта не се разви по начина, по който аз исках. Готвехме се добре за срещата, знаехме колко опасен можеше да бъде съперника ни, но знаех и ние колко сме опасни. С такива мисли е лесно да реализираш своя игрови план. Още до първия гол можеше да водим с 2:0. Проведохме невероятен мач!", каза още наставникът на Атлетико Мадрид.

„Що се отнася до Фалкао, аз нямам думи. Действително не мога да го опиша. Нямам думи да обясня работата на Радамел. Колкото и високо да му вдигаш летвата, това момче я прескача все повече и повече. Неговото себераздаване а терена е безпределно.Това е футболист, от който можеш само да се възхищаваш. Той работи над себе си всеки ден и зарежда с мотивация всеки един колектив. Надявам се, че ще радва Атлетико още много години. Улиците на Мадрид ще живеят с празника, а мен това ме прави много щастлив", завършва Симеоне.

 

  Сподели
142