Бразилски клуб продава играчи, независимо от забрана за трансферна дейност


Н. Гавазов

Бразилски клуб продава играчи, независимо от забрана за трансферна дейност

Бразилският Вашку да Гама, който още през октомври миналата година получи забрана да осъществява трансфери, продаде защитника Фагнер на немския Волфсбург, съобщава Bild. Според информация на изданието, футболистът е подписал с „вълците" четиригодишен договор и е струвал на немците 4 милиона евро.

През юли 2011 година Спартак Москва закупи от „адмиралите" полузащитника Ромуло, който до този момент не може да започне участие в първенството на Русия, заради забраната на бразилския клуб да осъществява трансфери. Причината са дълговете на Вашку да Гама към различни отбори и Осигурителния Фонд на Бразилия, поради което местните футболни власти наложиха забраната, а  ФИФА глоби тима.

Не е ясно след новината за продажбата на Фагнер какви ще са следващите санкции към „адмиралите". O Globo съобщи, че Спартак Москва се е обърнал с жалба към ФИФА и ако тази новина отговаря на истината, напълно вероятно е бразилския отбор да бъде приведен в по-долна дивизия, а забраната да осъществява трансфери да бъде удължена с още една година. Към всичко това ще се прибави и сериозна финансова санкция.

 

  Сподели
84