Ибрахимович се прекара - облагат заплатата му със 75 % данък


Н. Гавазов

Ибрахимович се прекара - облагат заплатата му със 75 % данък

Новото попълнение на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович вероятно ще трябва да отдели 75% от заплатата си за данъци, след като новият президент на Франция Франсоа Оланд смята да въведе т.нар. „милионерски данък", съобщи TF1. Както е известно, вчера по инициатива на Оланд Долната камара на френския парламент гласува намаляване на заплатите на президента и премиери Жан-Марк Еро с 30%, а ходът е част от серия мерки за бюджетни съкращения, които включват и приемането на новия данък, което е едно от предизборните обещания на новия държавен глава.

Сега Оланд ще получава 14 190 евро вместо досегашните 21 300. Министрите от кабинета също бяха орязани и вместо досегашните 13 800 евро, сега те ще вземат по 9 490 на месец.

Интересна ще бъде ситуацията с Ибрахимович, чието възнаграждение според договора му с ПСЖ е в размер на 14 милиона евро. Шведът със сигурност ще попадне под ударите на закона, но интересното е, дали ще се съгласи да приеме новата ситуация, според която ще трябва да даде около 11 милиона евро на френската държава. Ако пък ПСЖ му поемат т. нар. милионерски данък, тогава собствениците на клуба на практика ще трябва да се бъркат годишно за около 30 милиона само за заплатата на шведския национал, а не е ясно това как ще се отрази на клуба според новите финансови правила на УЕФА.

 

  Сподели
234