Френски клуб беше продаден за едно евро


Н. Гавазов

Френски клуб беше продаден за едно евро

Шампионът на Франция за сезон 1978/79 Страсбург смени своя собственик. Група инвеститори начело с бившия футболист на клуба Марк Келер закупиха Страсбург от предишния собственик Фредерик Ситерле за едно евро.

Страсбург, който преди четири години се състезаваше в елита не преживява най-добрите си времена. Освен спортните неуспехи, клубът е преследван и от финансови неуредици. Расинг (както е официалното име на клуба) вече загуби професионалния си статут, а през пролетта надвисна и заплахата от обявяване в банкрут и разформироването му.

Като спасител обаче се появи бившият футболист и генерален директор Марк Келер и партньори. Купувайки Страсбург за символичната сума, новите собственици възнамеряват да вложат сериозна сума пари в инфрастуктурата и изчистване на финансовите задължения. След това ще се изработи план, който да възроди клуба и да го върне в елита.

Расинг е шампион на Франция от сезон 1978/79, освен това три пъти е печелил Купата на страната - 1951, 1966 и 2001 година. През 1999 и 2005 година е победител в Купата на Лигата.

 

  Сподели
86