Монпелие за първи път е шампион на Франция, Дижон и Каен изпадат


В. Мухарски

Монпелие за първи път е шампион на Франция, Дижон и Каен изпадат

Монпелие спечели титлата на Франция! Южняците сториха на това за първи път в своята история, след като днес се наложиха с 2:1 при визитата си на Оксер в последния кръг на Лига 1. Мачът ще се запомни и с това, че бе прекъсван на два пъти заради проблеми с феновете на домакините, които хвърляха различни предмети към терена. Срещата вече бе забавена с близо 20 минути в началото на второто полувреме и за това изоставаше от другите мачове от последния кръг.

Малко преди края на тази среща стана ясно, че Пари Сен Жермен победи Лориен с 2:1, което допълнително внесе напрежение в тази среща. Оливие Капо откри резултата за домакините в 20-ата минута, но Джон Утака изравни в 32-ата. Отново той бе точен 15 минути преди края на срещата и по този начин осигури титлата на своя тим.

В друга среща Лил разгроми Нанси с 4:1, след хеттрик на Еден Азар. Той бе точен в 11-ата, 27-ата и 35-ата минута на срещата. Тулио де Мело добави още едно попадение за Лил, а Леметр бе точен за Нанси в 12-ата минута.

Още миналия кръг Оксер се сбогува с Лига 1, а днес това направиха и отборите на Дижон и Каен. Първите бяха разбити с 0:5 от Дижон, а вторите загубиха с 1:3 при визитата си на Валансиен. Последният кръг донесе спасение на Сошо, Брест, Аячо, Ница и Лориен, които също бяха застрашени от изпадане.

  Сподели
148