Седмицата в цифри: 200 победи на Рамос, 26 гола на Ибрахимович, 0 удара на Юнайтед


Н. Гавазов

Седмицата в цифри: 200 победи на Рамос, 26 гола на Ибрахимович, 0 удара на Юнайтед

Продължава рубриката „Седмицата в цифри", в която читателите на FUTBOL TV ще могат да научат най-любопитните цифри от изминалата седмица. В нея ще намерят място статистически показатели от всякакъв вид, но всички те са свързани с най-великия спорт на земята - футбола. Нашата задача е да ви разкажем кои цифри и по какъв повод са център на внимание.

411 минути не беше допускал гол в първенството на Висшата лига вратарят на Нюкасъл Тим Крул. Последният мач за стража на „свраките" обаче се оказа горчив: Уигън отбеляза четири гола и прекъсна безгрешната серия на Крул.

400 мача в Ла Лига изигра Раул Тамудо. Нападателят на Райо Валекано отбеляза за това време 145 гола, но в последния кръг опитният играч не успя да увеличи сметката си: Тамудо и съотборниците му бяха отнесени от Барселона с 0:7.

200 победи с екипа на Реал Мадрид записа Серхио Рамос. Юбилейната победа дойде в мача със Севиля на „Бернабеу".

47 точки спечели Катания през настоящия сезон в Серия А, с което „слоновете" надминаха собствения си рекорд. Освен това, сицилианци повториха друго свое постижение - отбелязвайки 45 попадения, играчите на Катания се изравниха по резултатността си през сезон 1964/65.

43 % са спечелените единоборства от играчите на Уигън срещу Нюкасъл. Независимо от това, „латикс" победиха с 4:0 своя противник. Понякога статистиката във футбола не означава нищо.

35 мача без загуба в Серия А е Ювентус. Отчитайки двубоите от Купата на Италия, тази безпогрешна серия нараства на 39 срещи, което е с една повече от постижението на Интер през сезон 2004/05.

26 пъти най-силен в първенството на Португалия се оказа Порто. Два кръга преди края на шампионата във Висшата лига на страната, „драконите" са недосегаеми.

26 гола отбеляза Златан Ибрахимович през настоящия сезон и по този начин шведът подобри собствения си рекорд от 25 попадения в Серия А през сезон 2008/09. Тогава нападателят носеше фланелката на Интер.

8 поредни победи постигна Ювентус в шампионата на Серия А. „Старата дама" започна своята сполучлива серия на 17 март във Флоренция, където Юве разгроми Фиорентина с 5:0. Утре вечер „бианконерите" приемат аутсайдера Лече и е много вероятно хората на Антонио Конте да запишат девети пореден успех.

3 гола в един мач отбеляза Фернандо Торес за победата на Челси над КПР с 6:1. Подобно нещо не се беше случвало от 26 септември 2009 когато, когато в състава на Ливърпул испанеца помогна на своите да надделеят на Хъл Сити също с 6:1.

3 удара отправи Съндърланд в очертанията на вратата на Болтън. Два от тях намериха мрежата зад гърба на Богдан. Гостите също отбелязаха два гола, на за целта трябваше 6 пъти да стрелят в рамките на вратата охранявана от Гордън.

1 победа от последните си 16 мача срещу Милан има Сиена.

0 удара отправиха нападателите на Манчестър Юнайтед в очертанията на вратата на Джо Харт в снощния мач със Сити.

 

  Сподели
172