Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (13.03 - 20.03) (видео)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (13.03 - 20.03) (видео)

FUTBOL TV продължава да представя на вниманието на своите читатели най-добрите футболисти за изминалия уикенд от топ 5 на първенствата в Европа. През уикенда 29-я кръг на Висшата лига се оказа разпокъсан заради провеждане на срещите от Купата на Англия, но двубоите в останалите топ първенства на Стария континент преминаха според предварителния график.





Представяме ви: Dream Team за периода (13.03- 20.03). Тактическа постройка 3-5-2.

ВРАТАР


Дуду Ауате (Майорка)

В нашият отбор имаме традиция да не включваме играчи, които са показали не спортсменско поведение, както и вратари, които са допуснали гол. Как обаче може да пренебрегнем стража на Майорка Ауате, върху когото се изсипа градушка от удари - цели 25, но въпреки това, 34-годишният футболист извади топката от вратата си само един път! Герой на мача Майорка - Атлетико Мадрид, но по-важното е, че неговият тим постигна победа и се отдалечи на безопасно разстояние от опасната зона.


Подгласници: Ворм (Суонзи Сити).

 

ЗАЩИТА


Жорди Алба (Валенсия)

Имаше защо да се притеснява Унай Емери преди гостуването на „прилепите" на „Сан Мамес" - само преди три дни тук бе победен не кой да е , а Манчестър Юнайтед. Още в първите минути на мача обаче стана ясно, че играчите на домакините освен, че са изморени, са и неспособни да застрашат по вратата на своя противник, а основната причина за това е добрата игра на отбрана на Валенсия. От четиримата бранители на гостите следва да отличим играта на левия бек Жорди Алба - акуратен в действията си, непоколебим към нападателите на баските и освен това 24-годишният защитник постоянно подпомагаше атаката на своя отбор, раздавайки пасове с 90%-на точност и записвайки една асистенция.

Бруно Манга (Лориен)

Тежка беше задачата пред възпитаниците на Кристиан Гюркюф срещу Брест, тъй като неговият Лориен се намираше твърде близо до опасната зона. Освен това, Басат и Кулма бяха в невероятна форма и сблъсъкът с тима от Бретан не вещаеше нищо добро. В герой на този мач се превърна централният защитник на „мерлузите" Бруно Манга, който успя да се справи напълно с двете най-опасни оръжия на гостите и дори принуди Кулма да бъде заменен през второто полувреме. 23-годишният бранител бе определен за играч на мача, а неговият Лориен постигна важна победа в борбата си за оцеляването във френския елит.


Рафаел (Манчестър Юнайтед)

Колебанията ни тук бяха големи, защото трябваше да избираме между Джони Еванс, който отбеляза гол в мача на Юнайтед срещу Уулвс и десният бек на „червените дяволи" Рафаел, който записа асистенция. В крайна сметка се спряхме на 21-годишният бразилец, а решението ни беше продиктувано от това, че през Рафаел преминаха два пъти повече топки, отколкото през Джони, освен това десният бранител на Юнайтед прояви огромна активност по десния фланг, подсигурявайки блестящо гърба на най-добрия в този мач Валенсия.

Подгласници: Еванс (Манчестър Юнайтед), Легроталие (Катания), Алварес (Сарагоса), Суботич (Борусия Дортмунд), Буларуз (Щутгарт), Шеджу (Лил).


ПОЛУЗАЩИТА

Ариен Робен (Байерн Мюнхен)

Глупаво е да спорим с експертите в немския футбол, които признаха Робен за Играч на 26-я кръг в Бундеслигата. А има ли смисъл да го правим, когато холандецът вкара три гола и записа една асистенция?

Андреа Пирло (Ювентус)

Пирло на своите години си остава един от най-активните футболисти на Ювентус. Мачът срещу историческия съперник Фиорентина не стана изключение. Андреа майсторски дирижираше атаките на своя отбор, което позволи на „бианконерите" да удържат крупна победа над „виолетовите". Освен асистенция, в този мач Пирло се отличи и с гол.

Еден Азар (Лил)

Със сигурност това ще бъде последният сезон на Азар в Лил. Отначало играта на белгийския национал беше наблюдавана от Сър Алекс, а двубоя срещу Валенсиен беше посетен от Роберто Манчини. И няма никакви съмнения, че италианеца остана приятно изненадан. Най-добрият на терена бе именно Еден, който реализира първия гол, а след това се отчете с две асистенции към Шеджу и Де Мело.

Стивън Джерард (Ливърпул)

Помислихте си, че ще пропуснем капитана на Ливърпул Стивън Джерард? Мърсисайдското дерби се проведе миналия вторник, но резултатите от него намериха място в сегашното издание на нашата класация. Излишно е да казваме, че когато Стиви е на терена, неговият отбор не само играе различно, но и побеждава. В мача срещу Евертън Джерад се представи в онази светлина, в която сме свикнали да го виждаме - целеустремен и борбен, готов да се притече на помощ и най-важното - полузащитникът не е безразличен към това да обстрелва противниковите врати. Резултатът от цялата работа е, че Джерард отбеляза три гола, а отборът му спечели с 3:0.


Антонио Валенсия ( Манчестър Юнайтед)

Известно безпокойство съществуваше сред феновете на Юнайтед, как ще изглеждат „червените дяволи" при гостуването си на борещия се със зъби и нокти за своето оцеляване Уулвс - само преди три дни отборът на Сър Алекс отпадна от Лига Европа и мнозина специалисти предричаха тежки минути за шампионите на „Молиню". Съмненията относно боеспособността на Юнайтед отпаднаха още в самото начало на мача, а в средата на първото полувреме, когато Еванс отбеляза първия си гол в своята кариера за „червените дяволи", стана ясно, че шампионите ще вземат трите точки. В този двубой целият отбор на Юнайтед игра на висота, но специално трябва да отбележим представянето на двете крила - Валенсия и Уелбек, които с изявите си засенчиха Рууни и дори Ернандес, който оформи дубъл. За Антонио трябва да кажем, че освен гола и двете асистенции с които се отличи, еквадорския национал бе моторът на машината наречена Юнайтед - благодарение на своята бързина и техника Валенсия постоянно създаваше хаос в противниковата половина на терена и бе в основата на всичките пет гола на „червените дяволи", благодарение на което хората на Сър Алекс изглеждат не само много уверено на първото място, но и съкратиха изоставането си по голова разлика със своя конкурент за титлата Манчестър Сити.

Подгласници: Уелбек (Манчестър Юнайтед), Маркизио (Ювентус), Зунига (Наполи), Касорла (Малага), Шави (Барселона), Пити (Райо Валекано), Кроос (Байерн Мюнхен), Рибери (Байерн Мюнхен), Дидо (Тулуза).


НАПАДАТЕЛИ

Роберто Солдадо (Валенсия)

Към момента именно Роберто Солдадо се явява най-добрия испански нападател. Травмата на Давид вия и неубедителната игра на Фернандо Торес кара Дел Боске сериозно да разглежда Солдадо като главен нападател на „Ла Фурия" за приближаващото Евро 2012. На „Сан Мамес" Роберто оформи хеттрик, а това си е истински подвиг, отчитайки факта в каква форма се намира тима от Билбао и чудото, което сътвори в Лига Европа.

Ведад Ибишевич (Щутгарт)

Ибишевич, който дълги години бе като икона за феновете на Хофенхайм, преминавайки в Щутгат едва ли не се превърна в предател. Това обаче не смути босненския нападател и той без да се замисли вкара два гола в мача с бившите си съотборници. След мача коментаторът на Sky Sport определи Ведад като Отмъстителят. Тук едва ли бихме се съгласили с нашия колега, защото просто босненския национал се намира в страхотна форма и кондиция, а това, че на неговия път се изпречи бившия му отбор си е чиста случайност.

Подгласници: Ернандес (Манчестър Юнайтед), Пиниля (Каляри), Меси (Барселона), Ройс (Борусия М.).

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР


Атилио Тесер (Новара)

Кандидатите за поста старши-треньор на нашия отбор бяха много - Магат, чиито Волфсбург победи при гостуването си Нюрнберг или например наставника на Фрайбург Щрайх заради победата на „соколите" в Хамбург. А защо отново да не отличим Брендън Роджърс след успеха на Суонзи Сити на „Крейвън Котидж"?

Ние предприехме много нетрадиционен ход - гласувахме нашето доверие на старши-треньора на Новара Атилио Тесер. Да, това наистина е предпоследния в Серия А, който на практика е без шансове да запази елитния си статут. Въпреки лошата ситуация, пиемонтци излязоха на „Артемио Франки" с мисълта, че трябва да запазят не само своята чест, а и малкото си останали фенове. Възпитаниците на Тесер изиграха блестящо мача със Сиена, доказвайки че във футбола са много важни понятия като достойнство и чест, а победата приближи Новара на осем точки от спасителния бряг. Дали пък няма да станем свидетели на чудото „бианкоадзурите"да се спасят?

 

ГОЛ НА СЕДМИЦАТА:

 

 

  Сподели
183