Самба: Анжи се бори за победа в ШЛ, а Блекбърн да не изпадне от Висшата лига


Н. Гавазов

Самба: Анжи се бори за победа в ШЛ, а Блекбърн да не изпадне от Висшата лига

Бившият капитан на Блекбърн, централният защитник Кристофър Самба, който премина в Анжи буквално минути преди да затвори трансферния пазар в Русия, проведе вчера първата си тренировка с новите си съотборници. След заниманията Самба сподели първите си впечатления и разказа за мотивите си да премине в клуба от Махачкала.

„Виждам много младежи в отбора, които упорито работят, още повече, че наближава началото на заключителната част от шампионата, а отбора трябва да се обиграва. Засега имам проблем с езиковата бариера, но аз бързо се уча. Освен това, няколко играчи говорят английски, а аз знам също така немски от времето, когато играех за Херта. Не виждам особен проблем в това", заяви Самба на срещата си с представителите на руските медии.

„Отначало ми позвъни моя агент, а след ми се обадиха от клуба. Времето летеше бързо и аз съм благодарен на Блекбърн, че се съгласи на определени отстъпки", отговори бранителят на въпрос относно това, как е разбрал за предложението на Анжи.

„Знаех, че начело на отбора се намира Гус Хидинк. Това е човек с огромна репутация във футболния свят и е хубаво да науча някои неща от него. Така имам шанс да се усъвършенствам в професионален план", допълни Самба.

„Изкарах шест сезона в Англия и стигнах до извода, че трябва да сложа точка. Целите на Блекбърн не съответстват на амбициите ми. На всичкото отгоре, Роувърс ми постави цена, която не можеха да си позволят английските отбори. Челси никога не е имал интерес към мен, единствено Тотнъм и Арсенал установиха контакти, но високата ми цена ги отказа. Благодаря на Анжи, защото ми даде възможност да натрупам нов опит. Не съм тук заради парите. Около трансфера ми има други съпътстващи фактори. Тук целта е участие и победа в Шампионска лига, а аз винаги съм мечтал за това и никога не съм го криел от журналистите", каза още защитникът.

 

  Сподели
80