Турски гранд пуска португалско трио на трансферния пазар


М. Мехмед

Турски гранд пуска португалско трио на трансферния пазар

Един от най-силните отбори в южната ни съседка Бешикташ обмисля да се раздели с част от звездите си след края на предстоящото Европейско първенство през тази година. „Черните орли", подобно на другите два гранда Фенербахче и Галатасарай изпитват сериозни финансови затруднения заради колосални задължения.

В Бешикташ смятат, че формулата за спадането на борчовете е именно продажбата на водещите играчи. За целта португалските звезди Рикардо Куарешма, Мануел Фернандеш и Хуго Алмейда ще бъдат поставени в трансферната листа след края на сезона. Ръководството очаква триото да участва на Европейското първенство в Полша с националния тим на Португалия. Алмейда почти не пропуска мач с екипа на иберийската държава през последно време, а Куарешма получава редовно повиквателна. Засега Фернандеш остава извън полезрението на треньора Пауло Бенто, но нищо чудно той да бъде сред 23-мата избраници заради отличната си форма в Бешикташ. С продажбата на тримата истанбулският гранд очаква в касата да постъпят над 30 милиона евро.

Президентът на турския тим Йълдъръм Демирьорен иска да пласира в западноевропейски тим и 17-годишният талант Мухамед Демир, който е считан за една от най-големите надежди в страната си. Интерес към него преди години проявяваше Барселона, където тийнейджърът изкара и проби.

 

  Сподели
180