Номинираха Божинов за разочарование на годината


Н. Гавазов

Номинираха Божинов за разочарование на годината

Нападателят на националния отбор на България Валери Божинов бе номиниран за трансферен провал на годината в ежегодната анкета на популярния в Португалия сайт maisfutebol.iol.pt. Както е известно, през лятото играчът премина от Парма в Спортинг и очакванията към него бяха много големи. Но заради слабите си изяви, любимецът на българските медии така и не успя да се наложи в първия отбор на „лъвовете" и закономерно прекара повече време на пейката, отколкото на терена.

„Божинов пристигна в Спортинг пълен с обещания: все пак си остава най-младият чужденец, дебютирал в Серия А и е преминал през отбори като Фиорентина, Ювентус и Манчестър Сити. След пет месеца и само с три отбелязани гола, Божинов остава далеч от очакванията към него. Сега става ясно, че той няма да получи това отношение на феновете, на което се радваха Красимир Балъков и Ивайло Йорданов", пише maisfutebol.iol.pt.

Анкетата продължава до края на годината, а посетителите на сайта имат възможност да гласуват също така за Сандро (Порто), Капдевила (Бенфика), Рикардо (Витория Сетубал), Луис Агияр (Спортинг Лисабон) и Едуардо (Бенфика).

 

  Сподели
93