Стана известен съперникът на Барселона на Световното клубно първенство (видео)


Н. Гавазов

Стана известен съперникът на Барселона на Световното клубно първенство (видео)

Ал-Садд ще се изправи срещу испанския гранд Барселона в полуфиналите на Световното клубно първенство, след като днес си осигури победата с 2:1 над Есперанса. Шампионите на Азия надиграха своите африкански колеги, въпреки че представителите на Черния континент бяха по-добрия отбор през по-голямата час от мача, който се игра на „Тойота Стейдиъм" в столицата на Япония.

Тунизийците започнаха добре, като Н'Дженг на два пъти можеше да открие резултата, но стражът на катарците спаси вратата си. Юсеф Мскани също причини много проблеми на защитата на азиатците, но без резултат.

Първата по-сериозна атака за Ал-Садд дойде в 33-та минута, при която Ибрахим засече топката изстреляна от Кейта и откри резултата. Четири минути след подновяването на играта през второто полувреме Есперанса допусна втори гол, а негов автор бе Обайд.

Тунизийците отново натиснаха и усилията им се увенчаха с успех 11 минути по-късно, когато Дараги намери мрежата зад Мохамед Сакр. Това изглежда върна надеждите на Есперанса за обрат в мача и африканците още повече притиснаха съперника си и дори успяха да отбележат два гола, които обаче бяха отменени заради засади.

В крайна сметка двубоят приключи при този резултат и в четвъртък, 15 декември на „Нисан Стейдиъм" Ал-Садд ще се изправи срещу Барселона в полуфинален мач от Световното клубно първенство.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121