Коринтианс е новият шампион на Бразилия!


Н. Гавазов

Коринтианс е новият шампион на Бразилия!

Коринтианс е новият шампион на Бразилия, след като в последния кръг от шампионата завърши 0:0 с Палмейрас и така успя да запази на две точки разликата от втория в класирането Вашку да Гама. Преди днешния мач, възпитаниците на Тите имаха нужда и от реми, за да станат победители, тъй като според регламента, ако два отбора са с равни точки, за победител се смята този, който е с повече победи. В случая, Коринтианс е постигнал това в 21 от своите срещи, а Вашку да Гама 19.

Срещата с Палмейрас премина много драматично, а гостите направиха всичко възможно да победят своя съперник. Срещата се получи много нервна, особено след като главният съдия спести по една дузпа на двата отбора, което изнерви играчите и отборите завършиха срещата с по девет човека. В крайна сметка, равенството бе добро дошло за домакините, които започнаха празненствата още от стадиона.

В другият важен двубой Вашу да Гама завърши също наравно - 1:1 с Фламего. Суоза откри за домакините в 29-та минута, а десет минути след почивката Ренато от гостите изравно.

 

  Сподели
109