Преизбраха 80-годишен за шеф на футбола в Аржентина


Н. Гавазов

Преизбраха 80-годишен за шеф на футбола в Аржентина

Вицепрезидентът на ФИФА Хулио Грондона бе преизбран на поста президент на Федерацията по футбол на Аржентина. Той ще заема длъжността до 2015 година, когато ще се състоят следващите избори. За 80-годишният Грондона, който е начело на футбола в южноамериканската страна от 1979 година насам, това бяха деветите поредни избори, а интересното е, че последните осем от тях той спечели със стопроцентово мнозинство.

„Смятам, че 32 години аз си върша работата както трябва и се надявам да продължавам да правя същото и през следващите четири години. Радвам се, че имам подкрепата на всички членове на Федерацията, за което им благодаря", цитира ESPN думите на Грондона.

В същото време, докато течеше процедурата по преизбирането на боса на поста, пред сградата на Федерацията се бяха събрали хиляди хора, които протестираха против изборите. Известно е, че футболният чиновник не се ползва с подкрепата на по-голямата част от феновете, които не пропускат мач, по време на който да не протестират срещу Грондона.

 

  Сподели
111