Цървена звезда и ЦСКА искат Балканска лига


В. Мухарски

Цървена звезда и ЦСКА искат Балканска лига

Водещите клубове на Балканите са на път да събудят идеята за създаването на собствена лига. Покрай гостуването си за 85-ия рожден ден на Локомотив Пловдив, собственикът на Цървена звезда Владан Лукич заяви, че вече е обсъдил организирането на регионалния турнир. Той се е срещнал с президентите на "смърфовете" Константин Динев и на ЦСКА Димитър Борисов в събота.

"Разбрахме се да започнем инициативата за създаването на Балканска лига с участието на най-силните клубове от Сърбия, България, Румъния, Гърция и Турция", каза Лукич пред сайта на Цървена звезда.

Според него подобен турнир ще помогне отборите в региона да си сътрудничат по-добре и да играят приятелски срещи помежду си. По думите на Лукич - Борисов е предложил ЦСКА да е домакин на първата голяма среща за създаването на Балканска лига през ноември. Коко Динев смята, че идеята за подобен турнир е добра.

"Ще имаме много международни мачове, което е добре за нас. Така ще се види нивото ни", заяви собственикът на пловдивското Локо.

При добро развитие подобна лига може да донесе допълнителни приходи на българските отбори, както и да им осигури международни мачове.

  Сподели
118