Фенербахче не се даде на Ман Юнайтед


И. Ангелов

Фенербахче не се даде на Ман Юнайтед

За трети пореден мач в Лига Европа този сезон, Манчестър Юнайтед пропиля преднината си и завърши 1:1 с Фенербахче на стадион "Шюкрю Сарачоолу“, като това означава, че те имат само една победа в последните си 11 европейски мача. Наставникът на Фенербахче, Жозе Моуриньо, спечели този турнир начело на Юнайтед през 2017 г., и се нуждаеше от победа не по-малко от колегата си, изпитващ натиск, Ерик тен Хаг.

Португалецът изпрати своя отбор с агресивна тактика, решен да притиска гостите, които изглеждаха доволни да приемат това напрежение. Рискованият подход на "червените дяволи" се изплати след 15 минути, когато с първия си удар те успяха да поведат. Мануел Угарте започна атаката, спечелвайки топката в центъра на терена, а тя достигна до Алехандро Гарначо на левия фланг. Неговото подаване намери Нaсер Мазрауи, който изненадващо играеше като атакуващ халф, а след това Джошуа Зиркзее подаде на Кристиан Ериксен, който стреля неспасяемо в горния ъгъл за 1:0 в 15-ата минута.

Маркъс Рашфорд бе на косъм да удвои преднината на Юнайтед, след като навлезе отдясно, но скоро след това Фенербахче отново овладя инициативата. Угарте направи една геройска блокада на опасен удар на Душан Тадич, а вратарят Андре Онана направи чудодейно двойно спасяване след два удара с глава на Юсеф Ен-Несири преди почивката.

Четири минути след началото на второто полувреме обаче, Онана нямаше какво да направи, за да спре Ен-Несири, който реализира с глава след прекрасно центриране на Алан Сен-Максимен за 1:1. Това доведе до еуфория сред домакинските фенове, които останаха разгневени, когато не бе отсъдена дузпа за нарушение на Угарте срещу Брайт Осай-Самуел, а Моуриньо бе изгонен с червен картон за своите протести. Малко след това Диого Далот се измъкна по десния фланг, но при трима съотборници, чакащи за подаване, защитникът прекали с усилието и центрирането му не намери целта.

Мачът можеше да бъде спечелен и от двата отбора в последните минути, но Гарначо изглеждаше най-опасният играч на терена. Негов нисък удар бе спасен без проблеми от Доминик Ливакович, а малко след това Антони бе изнесен на носилка, което доведе до дълга пауза и отне инерцията от мача, осигурявайки равенството. Лошият старт на Юнайтед в Лига Европа продължава, като тимът не е печелил в Европа вече 12 месеца, докато Фенербахче продължава своята непобедена серия в турнира, макар че серията на Моуриньо срещу бивши отбори продължава да е неубедителна, с едва две победи от 18 мача.
 
 

  Сподели
130