Пти говори за влиянието на Роналдо на световния футбол


Н. Гавазов

Пти говори за влиянието на Роналдо на световния футбол

Бившият полузащитник на Арсенал, Челси и Франция Еманюел Пти сподели мислите си за влиянието на нападателя на Ал-Насър Кристиано Роналдо върху световния футбол.

"Кристиано Роналдо ли е най-великият пример за подражание в историята на футбола?

Кристиано Роналдо може да се счита за най-добрия модел за подражание в историята на футбола, ако погледнете откъде идва и къде е днес на 39 години.

Той дойде от Спортинг и вървеше напред стъпка по стъпка, за да стане звезда и имаше амбиции да остане на най-високо ниво толкова дълго, колкото може. Той имаше за цел да счупи всички рекорди и го постигна.

Той има голямо его, но това его го кара всеки ден да бъде най-добрият, който може да бъде. Той постави стандарта в продължение на 15 години и го уважавам много.

Уважавам спортисти, които не само искат да стигнат върха, но и да останат там. Що се отнася до психическата и физическата страна, какъв пример дава Кристиано Роналдо - цитира Petit TVkampen.

Припомняме, че през септември в мач от Лигата на нациите на УЕФА с националния отбор на Хърватия 39-годишният португалец отбеляза своя гол 900 в кариерата. Сега тази цифра достига 902 отбелязани гола.

  Сподели
68