Талиафико коментира скандала


Н. Гавазов

Талиафико коментира скандала

Защитникът на аржентинския национален отбор Николас Талиафико реагира на скандалния мач от 1-ия кръг на груповата фаза на футболния турнир на Олимпийските игри 2024 с Мароко (1:2).

"Когато излезем от цирка, ще говорим ли за причината, поради която е спрян, или ще продължим да се правим на глупаци? Ако беше обратното, не мога да си представя какво биха казали“, написа Талиафико в акаунта си в Х.

Припомняме, че след попадението на халфа на аржентинския национален отбор Кристиан Медина в 90+16-ата минута на мача, благодарение на което резултатът в мача стана равен, по време на празненството към футболистите на южноамериканския отбор полетяха ракети. Освен това на терена изтичаха фенове на мароканския национален отбор. Играта беше прекратена заради безредиците. След подновяването на мача два часа по-късно голът беше прегледан чрез видеоповторения и бе отменен.

В 45+2-ата минута нападателят на националния отбор на Мароко Суфян Рахими откри резултата. В 51-ата минута Рахими удвои, реализирайки дузпа. Аржентинският нападател Джулиано Симеоне се разписа в 68-ата минута. Помага му защитникът Хулио Солер.

  Сподели
35