Де Хеа може би намери отбор


И. Ангелов

Де Хеа може би намери отбор

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа може да е на път да се присъедини към нов клуб, след като прекара миналия сезон без работа. Де Хеа прекара целия минал сезон без да играе, което сигурно е било необичайно изживяване за играч, който все още е само на 33 години и има повече от 700 мача за клуб и страна. Но изглежда, че дългото чакане на испанеца да намери нов дом е приключило; той публикува загадъчно съобщение в мрежата X в събота следобед, което предполага, че сделката е договорена.

Бившият страж на Атлетико Мадрид публикува емотикона с пясъчен часовник, което може да се приеме за знак, че се очаква съобщение.

Отсъствието на Де Хеа през 2023-24 г. беше доста шокиращо, имайки предвид очевидния талант на испанския вратар и факта, че той записа 58 мача за Юнайтед предходния сезон. Разбира се, топ мениджърите в модерната епоха предпочитат вратари, които играят с топка - което не отговаря на силните страни на Де Хеа - но той спечели наградата "Златна ръкавица" на Висшата лига в последния си сезон на "Олд Трафорд".

Де Хеа продължи да тренира през годината си извън футбола, обещавайки да се "върне по-силен“ в публикация в Instagram от март.

По-рано през юли беше съобщено, че бившият испански национал преговаря с два клуба от Саудитска Арабия за завръщане в играта и е безопасно да се предположи, че той все още има какво да предложи. Вратарят беше избиран в Отбора на годината на Висшата лига пет пъти по време на престоя си в Юнайтед.

  Сподели
74