Пепе: След провала в Арсенал почти се отказах


И. Ангелов

Пепе: След провала в Арсенал почти се отказах

След присъединяването си за рекордна сума през 2019 г., Николас Пепе разкри, че е обмислял да се откаже от футбола заради критиките от фенове и анализатори. Арсенал направи голямата инвестиция след като Пепе вкара 23 гола в 41 мача предишния сезон, изглеждайки като отлична покупка за първоначалните 20 милиона паунда и още 52 милиона разсрочени за пет години.

Въпреки това, след големия трансфер, Пепе не оправда очакванията, като отбеляза само 27 гола в 112 мача във всички турнири за Арсенал.

Контрактът на крилото беше прекратен миналото лято, като Арсенал искаше да се раздели с него. Говорейки пред L'Equipe, Пепе разказа как е обмислял да се откаже от играта заради многобройните критики:

"Беше почти като тормоз. Не гледам много социални медии, но ако брат ми ми казваше "това казаха за теб", това ме влияеше подсъзнателно," каза Пепе.

"Това идваше от медиите или от определени членове на клуба. Те не осъзнават, че това може да повлияе на психическото състояние, семейството и на представянето.

"Единствените хора, които винаги ме подкрепяха, бяха феновете на Арсенал.

"В Арсенал претърпях вид травма, като че ли ми беше отнета страстта, почувствах отвращение към футбола. Съмнявах се в себе си до точката, в която обмислях да се откажа от всичко.

"Чудех се как можеха да бъдат толкова безпощадни в атаките си срещу мен. Дори ме нарекоха най-големия провал в историята на Висшата лига. Но отказах да се самосъжалявам."

След като напусна Арсенал, Пепе отиде под наем в Ница за сезон 2022-23, а след това се присъедини към турския клуб Трабзонспор, но реши да не подновява едногодишния си договор. Крилото сега е свободен агент и според съобщенията 29-годишният все още има желание да направи въздействие в топ първенство въпреки интереса от Саудитска Арабия.

  Сподели
54