Порто спечели Суперкупата на Португалия (видео)


Н. Гавазов

Порто спечели Суперкупата на Португалия (видео)

Порто започна новият сезон с победа за Суперкупата на Португалия, налагайки се с 2:1 над Витория Гимараеш. Бившият отбор на Андре Вояш-Бояш направи много силен мач и благодарение на двата гола на Роландо стигна до крайния успех. Интересен вариант на игра избра новият наставник на тима Витор Перейра, който заложи в атака на един нападател, а освен това, в игра пусна младите Клебер и Соуса за сметка на Фалкао и Гуарин.

От самото начало „драконите" обсадиха своя противник и в 4-та минута защитникът Роландо откри резултата с глава. В 33-та минута, при една от редките атаки за Витория се стигна до изпълнение на корнер, от който се възползва Тоскано, изпращайки топката в мрежата за 1:1. Пет минути преди края на първата част Роландо оформи дубъл и донесе победата на Порто - след удар на Хълкт топката отскочи към защитника, който с леко докосване на крака я изпрати във вратата на Нилсон.

След почивката, играчите на Витория започнаха да поглеждат повече напред, разчитайки на центрирания и дълги топки към Фаузи и Маранао, но до опасни положения не се стигна. Нямаше такива и пред вратата на гостите, а второто полувреме ще бъде запомнено с много единоборства и жълти картони. В крайна сметка, при този резултат завърши и двубоя.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
131