В Аржентина се отказаха от обединение на дивизиите


Н. Гавазов

В Аржентина се отказаха от обединение на дивизиите

Първа и втора аржентинска дивизия няма да бъдат обединявани, съобщи новината от тази сутрин агенция Reuters. Футболната асоциация на Аржентина се отказа от тази идея, след като планът бе подложен на страхотна критика от играчи, треньори, запалянковци, ръководителите на клубовете, а в средствата за масова информация се разгоря истинска истерия срещу шефовете на футбола, които бяха обвинени в толериране на големите клубове.

Както е известно, веднага след края на турнира Копа Америка ръководството на аржентинската футболна централа взе решението да обедини 20 отбора от първа дивизия с 18 от втора и сезон 2012/13 да започне с един турнир.

Много специалисти заподозряха в това начинание опит да се помогне на изпадналия по-рано от елита Ривър Плейт, което предизвика провеждането на няколко демоснтарции в центъра на Буенос Айрес.

Според някои други специалисти обаче, идеята за обединение на отборите е свързана с това, че правителството на страната, което държи правата за излъчването на мачовете от първа дивизия се опитва да сложи под свой контрол и двубоите във втора дивизия.

Тази сутрин, на извънредна пресконференция, чиновниците обявиха, че снемат от дневния ред варианта за обединения на двете групи и по такъв начин статуквото ще бъде запазено.

 

  Сподели
126