Гравенберх гледа към Турция


И. Ангелов

Гравенберх гледа към Турция

Турският гранд Галатасарай се свързваню с изненадващ ход за Райън Грейвънберх, който не е първи избор в полузащитата на Ливърпул. Информация от турското издание fotoMac твърди, че Гравенберх е основна цел за Гала това лято и се смята за идеален партньор в средата на терена за бившия играч на Арсенал Лукас Торейра. Предполага се също, че клубът от Истанбул е искал да подпише с холандския полузащитник миналата година, но не е могъл да отговори на офертата на Ливърпул.

Въпреки че все още е само на 21, холандецът не направи желаното въздействие на "Анфийлд" със само 10 мача в лигата до момента. Контузия в глезена, получена във финала на Карабао къп, дойде в лош момент, и той изпадна зад Къртис Джоунс и Уатару Ендо, както и опорните Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай.

Решителността на Грейвенбърх да се установи в Мърсисайд почти застраши националната му кариера. През октомври той отказа повиквателна за под 21 г. на Нидерландия, но Роналд Куман обяви, че все пак ще разчита на него.

Както сегашният, така и потенциално бъдещият клуб на Гравенберх са в напрегнати надпревари за титлата с шест мача до края както в турската Суперлига, така и във Висшата лига. Гала има две точки пред вечния съперник Фенербахче, докато "Червените" са трети, на две точки под Ман Сити и зад Арсенал по голова разлика. 

  Сподели
168