Киелини влезе в щаба на ФК Лос Анджелис


Н. Гавазов

Киелини влезе в щаба на ФК Лос Анджелис

Бившият защитник на Италия и на Ювентус Джорджо Киелини зае поста на треньор по развитието на играчите в ФК Лос Анджелис, съобщиха от клуба от Мейджър Лийг Сокър, цитирани от Ройтерс.

Киелини има 117 мача с екипа на Италия и бе капитан на тима при европейската титла през 2020, след като отборът се наложи във финала срещу Англия след изпълнение на дузпи.

Той прекара по-голяма част от кариерата си в Ювентус, като помогна на отбора да спечели девет последователни титли в Серия А, пет Купи на Италия и пет Суперкупи на страната, преди да премина в Лос Анджелис ФК през 2022. 39-годишният италианец обяви края на футболната си кариера през декември.

"Благодарни сме, че Джорджо игра последните 18 месеца ог кариерата си в отбора“, каза съпрезидентът на американския клуб Джон Торингтън. "През това време той показа, че може да бъде от полза на Лос Анджелис по различни начини и сме радостни, че задържаме брилянтен футболен интелект, невероятен лидер и чудесен човек в щаба ни за следващия сезон“, добави той.

  Сподели
106