Уругвай се препъна срещу Перу (видео)


Н. Гавазов

Уругвай се препъна срещу Перу (видео)

В среща от група С на турнира Копа Америка, Уругвай и Перу завършиха при резултат 1:1, като по този начин още един отбор сочен за фаворит в тазгодишното първенство на Южна Америка не успя да спечели първия си двубой. Паоло Гереро откри резултата в средата на първото полувреме, преди Луис Суарес да възстанови равенството в последната минута на първата част.

Двубоят започна с превъзходство на 14-кратния носител на Копа Америка, като Форлан и Суарес подложиха на истинско изпитание противниковата защита, но без особен резултат. Изненадващо, първият гол в мача бе дело на перуанците, след индивидуален пробив на Гереро, който получи топката в положение на засада, измъкна се от опеката на Лугано и Викторино, за да се озове очи в очи с Фернандо Муслера и преодолее стража на "Ла Селесте".

След гола, Уругвай продължи да притиска своя противник и на два пъти Раул Фернандес спаси вратата си след великолепни удари на Форлан. В последната минута на първата част Суарес получи топката от Лодейро, успя да се справи с половината защита на противника и в крайна сметка изравни резултата.

Второто полувреме премина в по-спокойно темпо, като и двата отбора имаха своите шансове за отбелязване на гол. Уругвайците повече владееха топката и създадоха по-опасните положения пред двете врати, а Суарес и Форлан пропиляха златни шансове за попадение. В самия край на мача Гереро отново бе близо до отбелязване на гол, но намесата на Муслера спаси Уругвай от загуба. В крайна сметка, при този резултат завърши срещата и двата отбора си тръгнаха с по една точка в своя актив.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
194