Галатасарай с големи амбиции на трансферния пазар


Н. Гавазов

Галатасарай с големи амбиции на трансферния пазар

Амбициозният турски гранд Галатасарай продължава да изучава активно европейския трансферен пазар, в опит да усили отбора си, съобщава новината Tuttomercato. Поредният футболист, който попадна в сферата на интересите на истанбулския клуб е полузащитника на Олимпик Лион Едерсон. Договорът на 25-годишният играч изтича през следващата година и е твърде вероятно, ръководството на френския клуб да го обяви за трансфер.

От тази ситуация явно ще се опитат да се възползват турците, които вече обявиха официално, че се интересуват от друг играч на Олимпик - Миралем Пиянич.

Тази новина идва буквално броени часове, след като късно снощи медиите в южната ни съседка обявиха, че Галатасарай води преговори с Атлетико Мадрид за Хосе Антонио Рейес, Диего Форлан и защитника Томаш Уйфалуши. Според съобщение на турския телевизионен канал NTV, президентът на отбора Юнал Айсал в момента се намира в испанската столица, където се опитва да постигне споразумение с шефовете на „дюшекчиите".

Въпреки, че новият треньор на мадридчани Грегорио Мансано вече афишира, че ще разчита през новия сезон на Форлан и обяви, че няма никакво намерение да се разделя с уругваеца, предложението на Галатасарай за тримата играчи, което според непотвърдена информация е в размер на 35 милиона евро може да изкуши ръководството на Атлетико и те да се съгласят на сделка.

 

  Сподели
200