Уест Хем спечели Лигата на конференциите


И. Ангелов

Уест Хем спечели Лигата на конференциите

Фиорентина и Уест Хем Юнайтед се изправиха на "Фортуна Арена" в Прага за финала на Лигата на конференциите на УЕФА. Днес Уест Хем спечели състезанието след успеха с 2:1, дошъл с късен гол точно в края на редовното време от Джарод Боуен.

До почивката Фиорентина доминираше но резултатът бе 0:0. Италианците помислиха, че са повели в самия край на тази част но флагът на засадата лиши Йович от гола. 

След почивката играта отново бе в полза на италианците, но в 60-ата минута Боуен опита да спре с гърди топка в полето и тя срещна ръката на Бираджи, което бе отсъдено като дузпа, вкарана добре от Бенрахма за 1:0.

В 67-ата минута Фиорентина се върна до 1:1 бързо когато Гонзалез надскочи Емерсон и свали за Бонавентура, а халфът овладя с ляв крак и стреля прецизно с десния през Ареола. 

В 90-ата минута Лукас Пакета, малко след грешка, която почти доведе до гол във вратата на Уест Хем, се реабилитира като изведе Боуен за 2:1. Последва 5 минути дадено добавено време, и въпреки изиграните близо 10, италианците не успяха да се върнат отново.

  Сподели
591