Велес Сарсфийлд спечели титлата в Аржентина


Н. Гавазов

Велес Сарсфийлд спечели титлата в Аржентина

Велес Сарсфийлд е новият шампион на Аржентина в Клаусура за 2011 година, след като вторият в класирането Ланус загуби с 0:1 домакинството си срещу Архентинос Хуниорис и кръг преди края, разликата от четири точки между лидера и неговият конкурент се запази. Ден преди това Велес се разправи с предпоследния в класирането Хуракан, побеждавайки го с 2:0 с голове на уругвайския нападател Силва в 51-та минута, а Рамирес в 90-та от 11-метров наказателен удар подпчета победата и по този начин столичани убиха надеждите на своя преследвач, че разликата може да бъде стопена.

Всичко в Класура бе решено тази сутрин, когато на „Нестор Диас Перес" пред 45 619 зрители

домакините от Ланус се изправиха срещу историческия съперник на лидера в класирането - Архентинос Хуниорис. Единственият гол в мача отбеляза в 57-та минута Никола Бланди от гостите, а играчите на Ланус така и не успяха да намерят пътя към вратата на своя противник, като изгодни положения за гол пропиляха Ромеро, Саранца и Кастилехос.

Ситуацията е повторение на тази от 2009 година, когато Велес отново спечели титлата срещу Хуракан, но тогава в състава на „фортовете" играеха Хавиер Пасторе и Марио Болети. Новият шампион ще отпразнува успеха в неделя, в последен мач от шампионата срещу Расинг, а Ланус ще гостува на Ривър Плейт и при равенство ще запази второто си място.

 

  Сподели
160