Роналдо каза окончателно сбогом на футбола (видео)


Н. Гавазов

Роналдо каза окончателно сбогом на футбола (видео)

Легендата на световния футбол и на Бразилия - Роналдо, се сбогува с феновете на нацията в емоционален мач срещу Румъния, който се игра тази сутрин на „Пакаембу" в Сан Паоло. Единственият гол в двубоя, който завърши с минималното 1:0 за „селесао" отбеляза Фред във 22-та минута, след подаване на Неймар.

Около 30 000 зрители посрещнаха с бурни овации в 30-та минута появата на звездата на мястото на голмайстора Фред, който при смяната се поклони на великия си сънародник. Натежалият от килограмите 34-годишен Роналдо игра до края на първото полувреме и по време на 15- минутния си престой направи всичко възможно, за да отбележи гол. Той имаше три шанса да направи това, но не успя да реализира последните си амбиции и след мача изрази разочарованието си от този факт.

„Хора, вие очаквахте много от мен. Простете ми, аз имах шанса да отбележа гол в последния си мач, в последните си 15 минути като футболист. Съжалявам. Мога само да ви благодаря за всичко, за цялата ви подкрепа и любовта на бразилските хора към мен", заяви за АР увитият в националния флаг на Бразилия Роналдо.

Легендата направи знаменита кариера в бразилския национален отбор, с който спечели два пъти Световната купа, отбелязвайки рекордните за шампионатите на планетата 15 гола, а в 104 мача записа 67 гола за Бразилия. На клубно равнище Роналдо започва кариерата си в Крузейро, след което през 1994 година той пристига в Европа, където играе последователно за ПСВ Айндховен, Барселона, Интер, Реал Мадрид и Милан. През февруари тази година Роналдо, чийто последен тим е Коринтианс, обяви, че слага край на кариерата си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
168