Блатер отново скандализира


Н. Гавазов

Блатер отново скандализира

Президентът на ФИФА Сеп Блатер за пореден път удиви обществеността, обявявайки, че в създаденият неговия отбор от съветници, които трябва да помагат на организацията да се справи с вътрешните конфликти и корупционни скандали, освен бившия държавен секрета на САЩ Хенри Кисиниджър (88- годишен) и Йохан Кройф ще влезе и .....известният оперен певец Пласидо Доминго. За привличането на първите двама Блатер обяви още миналата седмица, но назначаването на представителя на изкуството стана снощи и бе напълно неочаквано.

„Тези джентълмени - Кройф и Кисинджър ще сформират своеобразен „съвет на мъдреците". Зная, че това няма да се хареса на изпълнителният комитет, защото самите те се смятат за такива, но в момента така стоят нещата. Реших да поканя и испанският певец Пласидо Доминго. Той се чувства горд и поласкан, че ще бъде част от отбора. Това се отнася и за Кесинджър. Някой казват, че е много възрастен, но това е мъдър човек", заяви Блатер за CNN.

Това решение на шефа на световния футбол със сигурност ще предизвика полемики, защото ще отнеме част от функциите на изпълнителният комитет (ИК) и в много от случаите, когато ще се вземат решения, ИК ще бъде игнориран. Освен това, единствената връзка на Доминго с футбола са концертите му преди откриването на световните първенства през 1990 - 2002 година.

 

  Сподели
134