Прекратиха разследването срещу Инфантино


Н. Гавазов

 Прекратиха разследването срещу Инфантино

Швейцарската прокуратура (OAG) прекрати разследване срещу президента на Международната футболна федерация ( ФИФА ) Джани Инфантино за полета с частен самолет от Суринам до Швейцария през 2017 г.

"ФИФА приветства решението на швейцарската прокуратура (OAG) да прекрати разследването срещу президента на ФИФА Джани Инфантино във връзка с нает частен самолет за полет от Суринам до Швейцария през 2017 г.

Освен това OAG признава, че начинът, по който тези пътувания са били съобщавани по това време, е бил напълно оправдан. С решение на OAG швейцарската държава поема всички разходи, свързани с разследването, а президентът на ФИФА също така реши да се откаже от всякакъв иск за обезщетение, отказвайки всякаква потенциална компенсация. От началото на производството президентът на ФИФА е изцяло на разположение на швейцарските власти и остава с надежда, че съдебната система признава, че настоящата администрация на ФИФА е обърнала страницата в миналото и сега е авторитетна и уважавана организация", се казва в съобщението на официалния сайт на ФИФА.

  Сподели
164