Матеус: Вече не разбирам този свят


Н. Гавазов

Матеус: Вече не разбирам този свят

Световният и европейски шампион, носителят на "Златната топка" през 1990 г. Лотар Матеус остана озадачен от това, че 34-годишният аржентински нападател на Пари Сен Жермен Лионел Меси получи "Златната топка" за 2021 г.

"Честно казано, след такъв избор вече не разбирам този свят. С цялото ми уважение към Лионел Меси и всички други големи номинирани играчи. Никой не я заслужава така, като Левандовски. France Football не му присъди награда и миналата година, след като взе поне всички титли, които Роберт спечели с Байерн през 2020 г. - той вече е непобедим.

Въпреки това, дори да вземем предвид само 2021 г., той  бе по-добър от останалите. Той счупи 100-годишния рекорд на Герд Мюлер, отново оглави списъка с голмайстори във всяко състезание, надмина всички на национално и международно ниво.

Меси, въпреки че спечели Купата на Америка с Аржентина е напълно блед в Париж. Бензема също показа страхотен футбол, но не спечели нищо с Реал Мадрид. Салах бе страхотен през последните месеци, но имаше продължителна суша по-рано тази година. Жоржиньо със сигурност спечели два много големи трофея с Челси и Италия, но не е толкова известен като нападателя на Байерн. И дори Роналдо не бе толкова последователен и изключителен като Роберт. Фактът, че той не спечели е просто неразбираем за мен", заяви Матеус.

  Сподели
190