Кантона се завръща във футбола


Т. Михайлов

Кантона се завръща във футбола

Легендарният френски нападател на Манчестър Юнайтед се завъръща във футбола като спортен директор на  Ню Йорк Космос. Новината за неочакваното събитие бе публикувана на сайта на американците.

“За мен е чест да се присъединя към легендарния Ню Йорк Космос. Проектът е прекрасен. Космос има велико минало. Работата ми е смесица между футбол и изкуство. Ще направя всичко, за да станем номер 1 в САЩ, а след това и в света”, заяви Кантона.

Изпълнителният директор на Космос Пол Кемсли също е изключително доволен от привличането на Кантона. Кемсли закупи името и търговската марка върху клуба през 2009 и иска да върне славните години на Космос.

“Преди 3 години, когато за пръв път ми дойде идеята да възкреся Ню Йорк Космос, дори и не съм си представял, че мога да привлека имена като Ерик Кантона. За мен той е истинска икона и ще осигури привлекателност на клуба”, заяви Кемсли.

Ню Йорк Космос е основан през 1971, като най-великите му години са между 1978-82. През 1985 се стига до финансов срив на футболния шампионат, който е подновен чак през 1993 със създаването на МЛС.

Именно 1985 е последната от съществуването на Космос, за който през 70-те играят гиганти на световния футбол като Пеле, Бекенбауер и Неескенс. След разформироването си клуба продължава да поддържа само юношеска школа.

  Сподели
169