Симеоне: Марадона ни зарази с футбол


Н. Гавазов

Симеоне: Марадона ни зарази с футбол

Старши -треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне на пресконференция след срещата с Локомотив Москва (0: 0) реагира на смъртта на легендарния бивш аржентински футболист Диего Марадона.

"Много е трудно. Обаждат ви се и казват, че Марадона е мъртъв, но вие не можете да повярвате. Легендата ни остави, великият аржентинец, който вложи своята сила в борбата с негативизма, той винаги ни вдъхновяваше. Израснахме по различно време, но той намери възможност да ни зарази с футбол.

Общувах с него, когато бях много малък, това бе повратна точка в живота ми. Това е много важен човек за цяла Аржентина. Той е много силен, винаги е побеждавал, но в тази ситуация не е могъл. Марадона завинаги ще остане в паметта ни, това е истинска легенда, много ние е тежко и тъжно. Прегръщам всички негови роднини, за мен това е голяма загуба", заяви Симеоне.

Преди две седмици Марадона претърпя успешна мозъчна операция за премахване на хематом. Тогава адвокатът му Матиас Морла обяви, че е "истинско чудо", че Марадона е още жив. По думите му това бил най-тежкият момент в живота на легендата.

  Сподели
109