Краев влезна като резерва и осигури победата за Жил Висенте в последните секунди


А. Франгов

Краев влезна като резерва и осигури победата за Жил Висенте в последните секунди

Българският национал Божидар Краев проължава със силните си изяви в Португалия. Юношата на Левски вкара "златен" гол за Жил Висенте, който осигури пълен обрат и победа с 2:1 като гост на Витория (Гимараеш).

След нулево равенство на почивката, домакините поведоха с гол на Дуарте в 63-та минута. Треньорът на гостите от Барселос реагира с четири смени в рамките на десетина минути и тотално промени облика на тима си в атака. Краев влезна в игра в 76-та минута на мястото на Жоао Афонсо. Това се оказа печеливш ход за Жил Висенте. След силен натиск на тима и отсъдени десет минути добавено време, Рубен Рибейро бе изведен зад защитата на Витория и изравни резултата в 93-та минута.

В последната минута от продължението пък дойде мигът на Божидар Краев. Българинът помогна за отнемането на топката в средата на терена и след добре дирижирана атака се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле. След остър пас към него от страна на съотборник, Краев изпревари защитник на Витория и с прецизен диагонален удар по земя препарира вратаря Жезус - 2:1 за Жил Висенте. В последната атака в срещата Витория не успя да отговори с гол и "петлите" от Жил Висенте се поздравиха с трите точки.

За Краев това е седми гол от 29 мача за португалския тим, където е под наем от датския Мидтиланд. Очаква се следващия сезон той да се завърне в Дания. Наскоро Мидтиланд си осигури титлата в местната Суперлига пет кръга преди края и ще участва във втория квалификационен кръг на ШЛ. 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
317