Блатер: Англичаните се държат като лузъри


Н. Гавазов

Блатер: Англичаните се държат като лузъри

Президентът на ФИФА Сеп Блатер даде изненадващо и не отговарящо на статуса му изявление, в което нарече англичаните „лузъри" във връзка с реакциите им от поражението на изборите за страна-домакин на Мондиал 2018 . Както е известно, смятана за най-силна заявка на Англия получи само два гласа и отпадна още на първия кръг от гласуването, след което представителите на организационния комитет обвиниха изпълкома на ФИФА в нарушение на своите обещания да дадат гласовете си за родоначалниците на футбола.

По-късно вицепрезидентът на ФИФА Джак Уорнър, както и други членове на изпълкома на Организацията обявиха, че виновник за провала на английската заявка е британската преса.

„Ако съм искрен, аз се изненадах от реакцията на Англия и как те започнаха да се оплакват от своята загуба. А нглия - това е родината на честната игра, а сега нейните представители се държат като пълни лузъри", заяви Блатер в интервю за швейцарското списание Weltwoche , което в своята пълна версия ще бъде публикувано в четвъртък.

„Не трябва да се говори, че този или онзи е обещал да гласува за Англия. Резултатът е известен и изхода от гласуването е пределно ясен. Корупция във ФИФА няма. Финансово ние се явяваме чиста и прозрачна организация", допълни главата на световната футболна централа.

Независимо от неговите думи обаче, вчера стана ясно, че швейцарското правителство започва разследване срещу базиращата се на територията на страната международна спортна организация, като в действията на правителството ще се включат също данъчните органи и прокуратурата.

 

  Сподели
95