Огура: Медиите повлияха върху английската заявка


Н. Гавазов

Огура: Медиите повлияха върху английската заявка

Английските средства за масова информация са нанесли сериозен удар върху заявката на Англия за домакинство на Световното първенство по футбол през 2018 година. Това съобщи лично членът на изпълнителния комитет на ФИФА Джунджи Огура. Както е известно, кандидатурата на родината на футбола получи едва два гласа на първия тур на изборите и отпадна още в първия кръг.

Огура съобщи, че разобличителната статия на Sunday Times, след която от гласуването бяха отстранени двама от членовете на изпълкома, както и предаването „Панорама" на BBC в която бяха обвинени в корупция трима други членове е предизвикало ярост в чиновниците и те са гласували срещу Англия.

„Представителите на Африка бяха много разгневени на статията във Sunday Times. По време на заседанието на Изпълкома те дори заявиха, че ще съдят изданието. Ако подозренията се оправдаят относно обвиненията в корупция, това ще е много жалко. Но мога само да кажа, че всичко това повлия на английската заявка. В това не бива да има никакви съмнения. Не мога да разбера, защо BBC не изчака да мине гласуването и след това да покаже филма", заяви за Eurosport Огура.

 

  Сподели
111