Денилсон: След Робен, Ботафого да привлече и Батман


И. Ангелов

Денилсон: След Робен, Ботафого да привлече и Батман

Бившият бразилски национал Денилсон разкритикува опитът на Ботафого да изкара Ариен Робен от пенсия за да играе за клуба. Бразилецът намекна, че със същия успех тимът ще може да привлече и измислен супергерой към състава си. Робен се пенсионира в края на 2019 г. след кариера в Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Челси, както и холандския национален отбор. В края на април обаче той намекна, че има шанс да се върне към играта на 36 години:

"В началото футболът не ми липсваше изобщо," каза той пред радиото на Байерн Мюнхен.

"Но след това започна малко по малко да се промъква обратно тази мисъл и аз си казвах: 'Ей, може би мога все пак да поиграя малко'."

Това изявление стигна до Ботафого, който бе клубът, в който завърши кариерата си легендарния Кларънс Зеедорф, а през 2020 г. и Кейсуке Хонда се насочи натам. Вице-президентът Рикардо Ротенберг каза пред Globo Esporte:

"Има риск с него защото дълго време е извън играта. Но ние запитахме и той ни отговори. Беше радостен за интереса ни. Ще е трудно. Освен, че не е играл много време, той може и да получава 4 пъти повече пари в друг отбор."

Денилсон обаче вярва, че това ще е безотговорен ход от клуба:

"Сега, аз съм играч на Ботафого, не ми плащат, намаляват ни заплатите и след това някой излиза и говори за Робен. Моля се на Бога за проява на повече отговорност, моля. 

"Феновете на Ботафого не трябва да фантазират в тази ситуация. Те са отбор, който се затруднява дълго време. Сега някой ми говори за Робен. В състоянието, в което е отбора, те не трябва да говорят за трансфери. Футболът стана посмешище. След като следят Робен, защо да не опитат да вземат и Батман?"

Ботафого завърши 15-ти в бразилската лига, само на 7 точки над опасната зона.

  Сподели
122