Тръмп се надява, че феновете ще се върнат през август или септември


Н. Гавазов

Тръмп се надява, че феновете ще се върнат през август или септември

Президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на телефонна конференция обсъди с ръководителите на спортните лиги в Северна Америка ситуацията с пандемията от  коронавируса.

Тръмп се надява феновете да се върнат по стадионите  до август или септември. Все още не е известно дали медицинските експерти смятат тези срокове за реалистични в сегашната пандемия на коронавируса. По-рано от Министерството на здравеопазването на САЩ обясниха, че сегашната система от реакция на пандемията предполага ограничения в продължение на 180-220 дни, т.е. най-малко шест месеца.

Тръмп каза още, че сезонът в НФЛ  трябва да започне през септември. Преди това лигата затвори офисите на всички клубове по време на карантина.

Комисарят на НБА Адам Силвър по време на конференцията отбеляза, че лигите първи са спрели работа и биха искали първи да възобновят дейност веднага след като Министерството на здравеопазването даде разрешение.

В конференцията взеха участие представители на 12 лиги: НФЛ, НБА, МЛБ, НХЛ, МЛС, ВНБА, ВВЕ, ПГА Тур, ЛПГА, УФС, Инди Кар и Бреедърс Къп.

Броят на заразените COVID-19 в САЩ е повече от 300 хиляди души. Вирусът е довел до смъртта на повече от 8 хиляди жители на страната.

  Сподели
94