Анонс на 14-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 14-ия кръг в Бундеслигата

Навлизаме в последната част от есенния дял в Бундеслигата. Днес се слага началото на 14-ия кръг. Преди него водач в таблицата е Дортмунд с 34 точки. На второ място е Майнц с 27, а първата тройка се допълва от Леверкузен, който има 25 пункта на сметката си. В най-интригуващите срещи от предишния 13-и рунд Шалке разнебити Вердер с 4:0 след хеттрик на Раул, а Леверкузен и Байерн не успяха да излъчат победител в двубоя помежду си (1:1).

Тази седмица мачът, който се откровя от всички останали, е този между Хамбургер и Щутгарт. Двубоите Кайзерслаутерн - Шалке и Хофенхайм - Леверкузен също обещават да бъдат вълнуващи.

Майнц - Нюрнберг

26.11.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: Петер Гагелман

Програмата на този кръг започва със срещата между Майнц и Нюрнберг. Както домакините, така и гостите се представят силно от началото на кампанията. Естествено, Майнц е тимът, който надскача повече очакванията, намирайки се на втора позиция във временното класиране. Нюрнбергци пък са 10-и. В миналия кръг възпитаниците на Томас Тухел грабнаха ценни три точки при гостуването си на Гладбах (2:3), докато Нюрнберг загуби с 1:3 от Кайзерслаутерн.

С победата си в миналия кръг домакините показаха, че имат сили да излязат от дупката, в която бяха изпаднали. Мачът с хората на Дитер Хекинг е още един тест пред втория във временното подреждане. Мнозина се съмняват в постоянството на Майнц, но с трупането на точки тези съмнения ще почнат да избледняват.

Коефициенти от bet365:

Майнц - 1.85
Равен - 3.40
Нюрнберг - 4.33

Прогноза: Майнц - Нюрнберг 1:0

 

Байерн - Айнтрахт

27.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Феликс Цвайер

Надали някой е очаквал, че Байерн и Айнтрахт ще се изправят един срещу друг в двубой от 14-ия кръг като съседи във временното подреждане. Изявите на баварците не са убедителни до този момент през сезона. Те заемат едва осма позиция в таблицата. Имат актив от 20 точки и изостават с цели 14 от първия Дортмунд. Не така стоят нещата за Купата на Германия и в Шампионската лига, където в средата на седмицата баварците отстъпиха на Рома с 3:2, но спечелиха Група E. Орлите обаче играят много добре според своите стандарти. Играчите на Михаел Скибе са седми във временното класиране, като и те, както Байерн, са завоювали 20 пункта дотук през кампанията. В предишния рунд мюнхенци изтърваха да победят Леверкузен (1:1). Франкфуртци пък бяха смазани от Хофенхайм с 0:4. 

Що се касае до крайния изход от утрешната среща, в плановете на домакините за този мач влиза само успехът. Вярно, че това означава голямо напрежение, но тим като Байерн не само е свикнал с това, а дори се нуждае от него.

Коефициенти от bet365:

Байерн - 1.36
Равен - 4.75
Айнтрахт - 8.00

Прогноза: Байерн - Айнтрахт 2:0

 

Хамбургер - Щутгарт

27.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Съдия: Волфганг Щарк

Безспорно туй е топмачът в този рунд. Факт е, че двата отбора не се намират в най-добрата си форма понастоящем, ала това едва ли би намалило заряда и интригата на срещата. Напротив, дори би могло да ги повиши, защото както хамбургци, така и щутгартци са опряни до стената и един равен в двубоя няма да ги задоволи.

За да не бъда голословен, ще изложа аргументи, които ще защитят тезата ми.

Първо, състезателите на Армин Фее се намират чак на девето място във временното подреждане, на три точки от местата, осигуряващи излаз към Европа. Тази разлика не е голяма, но ако тимът не навлезе в добра форма, тя може да се покачи.

Второ, положението в Щутгарт е двойно по-зле. Швабите заемат незавидната 16-а позиция, което дава право на участие в плейоф за оставане. Надали точно това е целта на отбора. Той се нуждае просто от резултати, за да се измъкне от блатото, в което е затънал.

Без съмнение в последния кръг Щутгарт не направи крачка напред в това начинание. Швабите претърпяха поражение от Кьолн с 0:1. Хамбургер също стъпи накриво, падайки от Хановер с 3:2.

Ситуацията е по-добра за двата тима що се касае до кадровите проблеми. Хамбургер ще може отново да разчита на титулярния си страж Франк Рост, който се възстанови от контузия. Ги Демел също е пред завръщане в игра. Рууд ван Нистелроой е близо до туй, ала все още се оплаква от леки болки в прасеца. Наставникът на Щутгарт Йенс Келер пък ще може отново да ползва услугите на излекуваните Сердар Тасчи и Даниел Дидави. Халид Буларуз и Йоан Одел са твърдо аут за мача с хамбургци, тъй като все още страдат от травми.

След извършения анализ, пристъпвам към прогнозата на дуела. Силите в него са изравнени, ала тимът, имащ леко предимство по отношение на индивидуалната класа, са домакините. Като прибавим и фактора домакинство, то можем да се осмелим да заложим на единица.

Коефициенти от bet365:

Хамбургер - 2.10
Равен - 3.40
Щутгарт - 3.40

Хамбургер - Щутгарт 2:1

 

Хановер - Фрайбург

27.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия: Петер Зипел

Хановер и Фрайбург са два отбора, които изнедват приятно със своето представяне досега през сезона. Домакините са четвърти във временното класиране благодарение на 24-те си точки. Гостите са шести с пункт по-малко от утрешния си съперник. В предния рунд хановерци взеха скалпа на Хамбургер (3:2). От своя страна, фрайбургци не успяха да откраднат нещо от лидера Дортмунд, загубвайки с 1:2. Едва ли Хановер и Фрайбург ще имат сили да се борят за европейски визи, но колкото повече точки печелят, толкова по-сигурно ще бъде оцеляването им в елита. От тази гледна точка трудно бихме могли да заложим на единия от двата отбора, затова ремито изглежда най-логичният изход от мача.

Коефициенти от bet365:

Хановер - 2.25
Равен - 3.20
Фрайбург - 3.25

Прогноза: Хановер - Фрайбург 1:1

 

Хофенхайм - Леверкузен

27.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: Торстен Кинхьофер

Петият срещу третия във временното класиране. Очакванията от този двубой са да видим много голове. Има предпоставки за това, тъй като домакините и гостите имат силни атаки. Хофенхайм е вкарал 26 попадения от началото на сезона, Леверкузен - 24.

Целите пред двата тима също са високи, тъй че това е още една причина да наблюдаваме тази среща.

Не можем да отречем, че и Леверкузен, и Хофенхайм се грижат посредством резултатите си да докажат, че имат сили да постигнат намеренията си.

В тази връзка предишната седмица аспирините спечелиха ценен пункт срещу Байерн (1:1), а момчетата на Ралф Рангнинк опукаха Хановер с 0:4.

Относно кадровото положение в двата лагера, трябва да отбележим това, че за домакинството на леверкузенци Рангник няма да може да разчита на оперирания нигерийски национал Чинеду Обаси. Треньорът на гостите Юп Хайнкес също ще се лиши от услугите на нападател в лицето на контузения Щефан Кислинг.

Не само в този аспект Леверкузен има предимство пред своя опонент. Статистиката също е на страната на гостите. Те имат четири победи в досегашните си четири мача с хофенхаймци. Можем да бъдем сигурни, че ще се постараят максимално, за да продължат тази успешна тенденция. Предпоставки за това определено има, като имаме предвид класата и амбицията на Леверкузен.

Коефициенти от bet365:

Хофенхайм - 2.50
Равен - 3.40
Леверкузен - 2.70

Прогноза: Хофенхайм - Леверкузен 0:2

 

Кайзерслаутерн - Шалке

27.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион", Кайзерслаутерн
Съдия: Гюнтер Перл

Преди години бяхме свикнали тези мачове да бъдат между два отбора, намиращи се в първата петица на таблицата. Сега обаче това не е така. Кайзерслаутерн е 13-и, а - Шалке - 15-о във временното подреждане.

Естествено, далеч по-незадоволителна е позицията за кралскосините, които разполагат с доста качествен състав. Нещо, което дава резултати в Шампионската лига, в която миньорите се представят блестящо, като се класираха за фазата на директни елиминации.

От своя страна, лаутерите искат да се представят достойно в първия си сезон в Бундеслигата след четири години отсъствие.

Като потвърждение на тези мои думи, идват резултатите, които двата отбора записаха в предния кръг. Тогава Шалке разби Вердер с 4:0, а Кайзерслаутерн превзе "ИзиКредит-Щадион", надвивайки Нюрнберг с 1:3.

Двата тима нямат кой знае колко големи проблеми и в кадрови план. За утрешния дуел с кралскосините дяволи треньорът на червените дяволи Марко Курц не може да заложи на двамата централни бранители Родней и Ян Шимунек, които са с травми. Танос Петсос пък е наказан за две срещи, след като получи червен картон срещу Нюрнберг.

От друга страна, наставникът на гостите Феликс Магат ще се откаже от услугите на контузените Ханс Сарпай, Тим Хоогланд, Леван Кения и Кристоф Моритц, които обаче не са основни футболисти в Шалке.

Така че гелзенкирхенци ще могат да заложат на ключовите си фигури, което неминуемо накланя везните в тяхна полза. Макар и Бетценберг да е истинска крепост, възможностите на играчи като Раул, Клаас-Ян Хунтелаар, Хосе Мануел Хурадо и Джеферсън Фарфан са доста силен довод за успех на Шалке.

Коефициенти от bet365:

Кайзерслаутерн - 3.25
Равен - 3.30
Шалке - 2.20

Прогноза: Кайзерслаутерн - Шалке 1:3

 

Дортмунд - Гладбах

27.11.2010 г., 19:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Мануел Грефе

Първият срещу последния в таблицата. Тези мачове винаги са били безкрайно любопитни, тъй като неведнъж опашкарят е съумявал да надделее над водача. Естествено надали много хора очакват това да се случи сега, когато дортмундци са в страхотна форма. С последната си победа в шампионата над Фрайбург с 1:2 те постигнаха 11-ия си успех от старта на кампанията. В същото това време кончетата преклониха глави пред Майнц (2:3) и се озоваха на дъното. Несъмнено фаворитът в този двубой е Дортмунд. Вярно е, че понякога стават изненади, ала момчетата на Юрген Клоп играят много последователно, независимо кой е противникът. Просто всички пътища водят към единица.

Коефициенти от bet365:

Дортмунд - 1.28
Равен - 5.50
Гладбах - 9.50

Прогноза: Дортмунд - Гладбах 3:0

 

Вердер - Санкт Паули

28.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Съдия: д-р Феликс Брюх

Ситуацията в Бремен вече е критична. Вердер загуби с 3:0 визитата си на Тотнъм в Шампионската лига. С това тимът се прости с възможността да играе в евротурнирите и напролет. В първенството нещата също са плачевни. Зелено-белите са 12-и във временното класиране, намирайки се на 10 пункта от зона Шампионска лига, която е целта на бременци. В предишния кръг хората на Томас Шааф понесоха втори тежък удар в лигата след онова 6:0 от Щутгарт. Те претърпяха разгром от Шалке с 4:0.

Далеч по-спокойно е положението в Санкт Паули. Хамбургци заемат 14-о място във временното класиране, като в последния рунд завършиха наравно 1:1 с Волфсбург.

Макар и в толкова тежко състояние, Вердер е отборът, чийто коефициент за победа ще бъде по-нисък. Доста злополучни дни се насъбраха за зелено-белите. Нищо не е вечно, затуй защо домакините да не победят в неделя?

Коефициенти от bet365:

Вердер - 1.80
Равен - 3.60
Санкт Паули - 4.33

Прогноза: Вердер - Санкт Паули 3:2

 

Кьолн - Волфсбург

28.11.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Гуидо Винкман

Кьолн и Волфсбург затварят този 14-и рунд. Както козлите, така и вълците не се представят според своите амбиции през настоящата кампания. Първите са чак на 17-о място в таблицата, докато Волфсбург е едва 11-и. Миналата седмица Кьолн спечели важни три пункта при гостуването си на Щутгарт (0:1). Волфсбург пък не можа да стигне до нещо повече от равенство срещу Санкт Паули (1:1). Този мач е много важен за съдбата на двата отбора. Ако те искат да покажат, че могат да се измъкнат от неприятната ситуация, в която се намират, трябва да победят в неделния двубой. Със сигурност ще бъдат мотивирани до краен предел. Друг обаче е въпросът дали някой от тях ще успее да завоюва три точки.

Коефициенти от bet365:

Кьолн - 2.70
Равен - 3.40
Волфсбург - 2.50

Прогноза: Кьолн - Волфсбург 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166