Президентът на Сърбия: Ще арестуваме Йович, ако той напусне дома си


Н. Гавазов

Президентът на Сърбия: Ще арестуваме Йович, ако той напусне дома си

Сръбските власти разкритикуваха поведението на нападателя на Реал Мадрид Лука Йович, който се завърна в страната, игнорирайки необходимостта от двуседмична карантина в Мадрид поради коронавирусната епидемия.

"За съжаление, има отрицателни примери, които нашите футболни звезди дават. Те печелят милиони и игнорират задължителните заповеди за самоизолация след завръщането си у дома", заяви сръбският премиер Ана Брнабич.

Сръбският президент Александър Вучич предупреди играча, че може да бъде задържан в случай на нарушение на карантината.

"Ако напусне апартамента си, той ще бъде арестуван. Мисля, че съжалява за това, което направи, но ще го уведомя, че животът на нашите граждани е по-важен от неговите милиони“, заяви държавният глава.

Йович заяви, че не знае за строгите правила за карантина, установени в Сърбия.

"Жалко е, че някои хора не завършиха работата си и не ми дадоха правилните инструкции как да се държа по време на карантина", заяви футболистът.

Йович се извини на феновете, че е нарушил  правилата на карантината. По-рано чуждестранни медии съобщиха, че Йович разгневи феновете на Сърбия с решение да се върнат в страната, игнорирайки необходимостта от двуседмична карантина в Мадрид поради коронавирусната епидемия.

  Сподели
104