Анонс на 12-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 12-ия кръг в Бундеслигата

Тази седмица ще се изиграят срещите от 12-ия кръг в Бундеслигата. Преди неговото начало водач във временното класиране е Дортмунд с 28 точки. Втори е Майнц, който има 24 пункта на сметката си. Челната тройка се допълва от Леверкузен, завоювал 21 точки. В един от топдвубоите на предишния 11-и кръг Щутгарт размаза Вердер с 6:0. В другите два Гладбах и Байерн направиха голово шоу, завършвайки 3:3, а Леверкузен надви Кайзерслаутерн с 3:1.

В този 12-и кръг мачовете, които приковават вниманието ни, са малко повече. Безспорно дербито на кръга е дуелът, противопоставящ Дортмунд и Хамбургер. Също така обаче в срещите Кайзерслаутерн - Щутгарт, Волфсбург - Шалке и Байерн - Нюрнберг има сериозни предпоставки да се насладим на качествена продукция.

Дортмунд - Хамбургер

12.11.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Дениз Айтекин

Този рунд стартира по мечтан начин. В първия от двубоите, предвидени да се изиграят тази седмица, един срещу друг на терена на "Сигнал Идуна Парк" ще излязат Дортмунд и Хамбургер. Безсъмнено това е дербито на кръга. Дортмундци и хамбургци са два от традиционните отбори в Германия. Постиженията им на европейска сцена също са завидни - заедно с Байерн това са другите два немски тима, успели да се поздравят с краен успех в КЕШ или Шампионската лига.

Що се касае до моментната ситуация, нещата определено изглеждат по-добре за черно-жълтите. Те са лидер в таблицата, като имат четири точки преднина пред втория Майнц. Момчетата на Армин Фее пък са шести във временното класиране, като са спечелили 18 пункта.

Целта пред гостите е спечелване на титлата, докато домакините не са изразявали подобно намерение. Очевидно е обаче, че Дортмунд има сериозни шансове да спечели сребърната салатиера за пръв път от девет години.

Завоюването на титлата минава и през такива големи сблъсъци, какъвто определено е днешният. Колкото повече точки се печелят срещу преките конкуренти за спечелване на отличието, толкова по-добре.

Като заговорихме за точки, трябва да отбележим, че предната седмица и двата тима спечелиха срещите си. Хамбургер се наложи над Хофенхайм с 2:1. Дортмунд мина през Хановер (0:4).

За разлика от това, положението с кадровите проблеми в двата лагера не е сходно. Докато Юрген Клоп ще може да разчита отново на Патрик Овомойела и Мохамед Зидан, то Армин Фее ще трябва да се лиши от услугите на четирима основни играчи в лицето на Франк Рост, Рууд ван Нистелроой, Марсел Янсен и Елджеро Елия.

Финалът, като обичайно, е посветен на прогнозата. Както Дортмунд, така и Хамбургер ще търси победата в днешното дерби. Залогът на мача е изключително голям. Една победа за един от двата отбора ще бъде скъпоценна. Съвсем обаче не е ясно, дали ще има победител в дуела, затова най-надеждната прогноза е хиксът.

Коефициенти от bet365:

Дортмунд - 1.72
Равен - 3.75
Хамбургер - 4.50

Прогноза: Дортмунд - Хамбургер 1:1

 

Кьолн - Гладбах

13.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Петер Гагелман

Това е един двубой между опашкари. Кьолн се намира на 17-а, Гладбах - на 18-а позиция в таблицата. Козлите имат осем пункта, докато кончетата са със седем. В миналия кръг Кьолн загуби с 3:1 от Нюрнберг. Гладбах пък измъкна много ценна точка от домакинството си на Байерн (3:3). В този мач ремито не устройва нито единия от двата тима, затова те ще търсят победата до дупка. Реално погледнато обаче трудно може да се даде предимство на домакините или гостите. Просто всички пътища водят към равен.

Коефициенти от bet365:

Кьолн - 2.10
Равен - 3.50
Гладбах - 3.30

Прогноза: Кьолн - Гладбах 0:0

 

Кайзерслаутерн - Щутгарт

13.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион", Кайзерслаутерн
Съдия: Бабак Рафати

Един от най-интересни двубои в този рунд. Туй също е среща между съседи във временното класиране. Кайзерслаутерн заема 15-о, а Щутгарт - 14-о място. Предишната седмица лаутерите понесоха поражение от Леверкузен с 3:1. От своя страна, швабите разпориха Вердер с 6:0.

С тази гръмка победа подопечните на Йенс Келер трябва да започнат изкачването си в подреждането. Би било нелогично наистина, ако една толкова изразителна победа не повлие благотворно върху резултатите на тима.

От друга страна, червените дяволи със сигурност няма да се предадат без бой. Отборът, в чийто редици играе и българинът Илиян Мицански, ще се постарае да зарадва невероятна си публика.

В този ред на мисли съотборниците на Мицански Клеменс Валх и Флориан Дик са твърдо аут за утрешния мач. Иво Иличевич пък е под въпрос. Сердар Тасчи, Здравко Кузманович, Елсон и Йоан Одел няма да могат да играят за Щутгарт, тъй като имат травми.

Въпреки това сигурен съм, че ни очаква един много хубав мач, в който можем да очакваме и много голове. Предпоставка за това е атакуващият футбол, който и двата отбора практикуват.

Относно крайния изход от срещата, тимът, на който можем да заложим за победа, е Щутгарт. Швабите ще искат и ще надградят над разгрома срещу Вердер.

Коефициенти от bet365:

Кайзерслаутерн - 3.00
Равен - 3.40
Щутгарт - 2.30

Прогноза: Кайзерслаутерн - Щутгарт 1:3

 

Санкт Паули - Леверкузен

13.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург
Съдия: Михаел Вайнер

Двубой между 13-ия и 3-ия в таблицата. Не само местата, на които Санкт Паули и Леверкузен се намират във временното класиране, са различни. Различни са и целите на двата отбора. Докато домакините ще искат да се спасят от изпадане, гостите се целят в топ 3. В предния рунд хамбургци загубиха с 3:0 от Шалке. Леверкузен пък победи Кайзерслаутерн с 3:1. Фаворит в този мач са аспирините. Футболистите на Юп Хайнкес ще продължат успешните си изяви в лигата с успех на "Милернтор-Щадион".

Коефициенти от bet365:

Санкт Паули - 3.40
Равен - 3.40
Леверкузен - 2.10

Прогноза: Санкт Паули - Леверкузен 0:2

 

Вердер - Айнтрахт

13.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Съдия: Мануел Грефе

Вердер задължително трябва да вземе мача с Айнтрахт, иначе положението в Бремен ще стане критично. Между прочем то и сега не е розово. Зелено-белите са 11-и във временното класиране. Възпитаниците на Томас Шааф имат 14 точки и изостават също с толкова от лидера Дортмунд. Предишната седмица беше истински кошмар за бременци. Те първо паднаха с 0:2 от Твенте в Шампионската лига, а след това бяха разнебитени от Щутгарт с 6:0. В същото това време Айнтрахт би Волфсбург с 3:1 и се изкачи до четвъртото място в таблицата. Самочувствието при момчетата на Михаел Скибе при всички случаи е по-високо, но пък Вердер е опрян до стената, тъй като всяка една погрешна стъпка от тук нататък може да излезе много солено на Торстен Фрингс и компания. Макар и трудно, Вердер има сили да победи в тази среща.

Коефициенти от bet365:

Вердер - 1.90
Равен - 3.60
Айнтрахт - 3.75

Прогноза: Вердер - Айнтрахт 2:1

 

Волфсбург - Шалке

13.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: Волфганг Щарк

Това са двата тима, които отделиха най-много средства за попълнения през летния трансферен прозорец. Във Волфсбург и Шалке пристигнаха състезатели от ранга на Диего, Раул и Клаас-Ян Хунтелаар. Виждаме повече от добре обаче, че тези трансферни ходове засега не оказват нужното въздействие върху представянето на вълците и миньорите. Първите са 12-и, а вторите - 16-и във временното подреждане.

В тази връзка проблемът на Волфсбург е липсата на постоянство. Миналата седмица момчетата на Стив Макларън понесоха шестото си поражение за този сезон от Нюрнберг с 3:1.

При Шалке трудностите идват от навлизането в победна серия. Феновете на кралскосините се надяват силно това начало вече да е поставено с победата над Санкт Паули в предния кръг (3:0).

Иначе що се касае до кадровата ситуация в двата стана, домакините ще могат да заложат на капитана си Един Джеко и Марсел Шефер. Хунтелаар пък е на линия за гостите, след като се оплакваше от болки в коляното. Същото важи и за Кристоф Моритц, който ще трябва играе с предпазна макса, след като се сблъска с Атсуто Учида по време на тренировка.

Двата тима ще могат да заложат на основните си футболисти за утрешния двубой. Волфсбург и Шалке са равностойни отбори. Ако има нещо, което може да наклони везните в едната полза, то това е успеваемостта пред гола. Компонент от играта, в който Раул и Хунтелаар са много добри.

Коефициенти от bet365:

Волфсбург - 2.25
Равен - 3.50
Шалке - 3.00

Прогноза: Волфсбург - Шалке 0:1

 

Майнц - Хановер

13.11.2010 г., 19:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: Кнут Кирхер

Майнц регистрира две поредни загуби в първенството и с това разликата между него и първия Дортмунд стана четири точки. Момчетата на Томас Тухел загубиха с 0:2 именно от дортмундци и с 1:0 от Фрайбург. Хановер също претърпя две поражения поред, при това тежки. Хората на Мирко Сломка отстъпиха първо на Хофенхайм с 4:0. Седмица по-късно загубиха със същия резултат от Дортмунд. Така за два кръга хановерци се свлякоха от третото до седмото място във временното подреждане. Сега пред Хановер се задава още един труден двубой - гостуване на Майнц. Домакините ще се опитат да се върнат към победните дни и продължат силното си представяне дотук през кампанията. Така че няма да сбъркате, ако заложите на Майнц.

Коефициенти от bet365:

Майнц - 1.72
Равен - 3.50
Хановер - 5.00

Прогноза: Майнц - Хановер 3:1

 

Хофенхайм - Фрайбург

14.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: Феликс Цвайер

Хофенхайм и Фрайбург играят стабилно от старта на сезона. Домакините заемат пето, гостите - осмо място във временното класиране. И двата тима обаче имат равен брой пунктове (18). В миналия рунд хофенхаймци загубиха минимално от Хамбургер (2:1), докато Фрайбург надделя над Майнц с 1:0. Фаворит в този двубой е Хофенхайм, който е най-силният домакин от началото на кампанията. Възпитаниците на Ралф Рангник имат четири победи и едно поражение. Добрата тенденция за Хофенхайм ще продължи и той ще постигне успех срещу хората на Робин Дут.

Коефициенти от bet365:

Хофенхайм - 1.61
Равен - 3.75
Фрайбург - 5.50

Прогноза: Хофенхайм - Фрайбург 3:0

 

Байерн - Нюрнберг

14.11.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Торстен Кинхьофер

За десерт в този 12-и кръг ни се поднася баварско-франкското дерби между Байерн и Нюрнберг. В тези срещи има много история. Вярно, че характерът на дербито се е попроменил през годините, тъй като нюрнбергци вече не са тим, който се конкурира с Байерн за първото място. Независимо от това зарядът на дуела се е запазил и до днес. Така че неслучайно зрителите, които ще наблюдават този вълнуващ мач в неделя, ще бъдат много.

Преди неговото провеждане баварците се намират чак на 9-а позиция в таблицата. Подопечните на Луис ван Гаал са спечелили 16 точки до този момент през кампанията. В последния рунд мюнхенци не съумяха да победят Гладбах и стигнаха само до 3:3. Нюрнберг има два пункта повече от червените и е шести във временното подреждане. Предната седмица нюрнбергци биха Кьолн с 3:1. Нещата в отбора наистина вървят.

В Байерн положението също започва да се пооправя. Броят на хората в лазарета намаля с 50 процента. Марк ван Бомел, Франк Рибери, Брено и Диего Контенто са отново на линия. Мирослав Клозе, Ивица Олич, Ариен Робен и Холгер Бадщубер продължават да лекуват контузии.

В Нюрнберг единственият проблем в кадрово отношение е свързан с преотстъпения от Байерн Мемет Екичи, който е под въпрос за неделното дерби.

Очаквам то да е един от онези мачове, за които разказваме дълго след техния край. Просто има основания да мисля така. Байерн, макар и в непълен състав, е способен да се справи с всеки един съперник. От друга страна, Нюрнберг е на гребена на вълната след силните си изяви от старта на кампанията. Разбира се, по-можещият тим е този на домакините. Те са и отборът, на който можем да дадем предимство. А като добавим и факта, че водещи фигури в лицето на Ван Бомел и Рибери се връщат в игра, то един успех на Байерн изглежда съвсем резонен.

Коефициенти от bet365:

Байерн - 1.33
Равен - 5.00
Нюрнберг - 8.50

Прогноза: Байерн - Нюрнберг 4:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197