Ливърпул спечели Световното в продълженията


И. Ангелов

Ливърпул спечели Световното в продълженията

Ливърпул и Фламенго се срещнаха на "Калифа Интернационал Стейдиъм" в Доха за финалната среща от Световното клубно първенство. Днес двата отбора не успяха да си вкарат гол за 90 минути, като бразилският състав се представи много добре срещу английския си противник. В продълженията обаче подготовката на Ливърпул се оказа по-добра и Фирмино вкара за 1:0.

Ливърпул започна срещата много силно и имаше 3 големи положения за първите 6 минути, които не вкара. Фламенго постепенно влезе в срещата и постави противника под напрежение, създавайки повече положения до почивката.

В 47-ата минута Фирмино нацели гредата след пас на Хендерсън. Последваха добри положения пред Салах, който пропускаше. В 76-ата минута той дори вкара, но попадението бе отменено поради засада. 

В 91-ата минута Мане навлезе срещу вратаря и бе повален от Рафиня, като падна за дузпа. Съдията бързо наказа бранителя с картон и посочи към бялата точка, но след ВАР преглед на ситуацията наказанието бе отменено, както и дузпата. 

Така се стигна до продължения, но играчите на Фламенго изпитваха доста затруднения и двама от тях бяха прегледани за получени крампи след подновяването на играта. Желзон също държеше бедрото си, но продължи без преглед, накуцвайки. Ливърпул продължи по-агресивно в типичния си стил.

В 99-ата минута резултатът бе променен от Фирмино, който получи подаване от Мане в наказателното поле, залъга защитник и вратар и вкара на празна врата за 1:0. В 119-ата минута се откри изключително положение за Фламенго пред резервата Линколн, който от близо не успя да реализира и Ливърпул спечели срещата.

  Сподели
319