ПСВ уволни Ван Бомел


Н. Гавазов

ПСВ уволни Ван Бомел

Марк ван Бомел бе уволнен от поста старши- треньор на ПСВ, съобщава  официалният  сайт на клуба. Причината за прекратяването на договора с холандеца бяха незадоволителните резултати на тима през този сезон.

"ПСВ е клуб, в който всички се опитват да си помогнат и да се подкрепят в трудна ситуация. Интересите на клуба винаги са над личните амбиции. Това е болезнено решение за нас и ние направихме всичко, за да обърнем хода на ситуацията. Както можете да видите, това не донесе никакъв резултат - подобен спад при ПСВ  не е достоен“, заяви директорът на клуба Туна Хербрандс.

Марк ван Бомел игра за ПСВ през 1999-2005 г., както и през сезон 2012/13. С фланелката на клуба той стана шампион на Холандия четири пъти. Сметката на Ван Бомел включва също така успешни изяви за Фортуна, Барселона, Байерн Мюнхен, Милан и националния отбор на Холандия.

Ван Бомел бе назначен за старши- треньор на ПСВ през юни миналата година, заменяйки  Коку. Преди това Марк ван Бомел работи като треньор на отбора на ПСВ U-19, както и помощник на Берт ван Марвайк в националния отбор на Саудитска Арабия.

През настоящия сезон ПСВ  е на четвърто място в класирането на Ередивизе, като изоставането от лидера Аякс е 10 точки. .

  Сподели
89