Анонс на 10-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 10-ия кръг в Бундеслигата

Есенният дял в Бундеслигата бе преполовен. След първите девет кръга изненадващо водач във временното подреждане е Майнц, следван от Дортмунд и Хановер. В дъното на таблицата пък са Гладбах и Кьолн. В най-интересната среща от деветия рунд Хамбургер и Байерн изиграха едно зрелищно нулево равенство. В друг двубой от този кръг Дортмунд не успя да бие Хофенхайм като домакин (1:1), а Леверкузен отстъпи с 0:1 от Майнц.

В предстоящия десети рунд най-интригуващият мач противопоставя първия срещу втория във временното класиране или по друг начин казано, Майнц и Дортмунд. Волфсбург - Щутгарт и Шалке - Леверкузен са също две срещи, заслужаващи изострено внимание.

Байерн - Фрайбург

29.10.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Петер Гагелман

Втори пореден петъчен мач за Байерн. В предния баварците спечелиха точка при визитата си на Хамбургер (0:0). Сега хората на Луис ван Гаал ще премерят сили с Фрайбург, който се намира четири места по-напред от баварците във временното подреждане. Червените са 11-и, а фрайбургци - 7-и. Миналата седмица момчетата на Робин Дут се наложиха над Кайзерслаутерн с 2:1.

В средата на тази както Байерн, така и Фрайбург игра във втория кръг за Купата на Германия. Мюнхенци пребориха Вердер с 2:1, докато фрайбургци загубиха със същия резултат от втородивизионния тим Енерги. Домакините трябва да гонят задължителен успех днес, тъй като пасивът им спрямо лидера Майнц е наистина сериозен - 12 пункта. Байерн ще вземе трите точки не само защото Фрайбург няма победа в Мюнхен, а и поради факта, че разликата в класите е осезаема.

Коефициенти от bet365:

Байерн - 1.28
Равен - 5.00
Фрайбург - 11.00

Прогноза: Байерн - Фрайбург 2:0

 

Кьолн - Хамбургер

30.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Бабак Рафати

Много важен двубой и за Кьолн, и за Хамбургер. Козлите са последни в таблицата, като са спечелили едва пет точки от началото на сезона. Хамбургци се представят далеч по-добре и заемат шеста позиция във временото класиране благодарение на 15-те си спечелени пункта. В предишния кръг подопечните на Звонимир Солдо допуснаха поражение от Хановер с 2:1.  От своя страна, Хамбургер регистрира нулево реми с Байерн. Целите пред двата отбора са коренно различни. Домакините се стремят към оцеляване. Гостите пък се целят в титлата. Това обаче не означава, че ще има разлика в мотивацията, с която домакините и гостите ще излязат на полето на "РайнЕнергиЩадион". При всички положения ни чака един напрегнат и тежък мач, в който възпитаниците на Армин Фее имат удобна възможност да запишат ценна победа в преследване на дълго чаканата сребърна салатиера.

Коефициенти от bet365:

Кьолн - 3.70
Равен - 3.40
Хамбургер - 2.00

Прогноза: Кьолн - Хамбургер 1:2

 

Кайзерслаутерн - Гладбах

30.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "ФритцВалтерЩадион", Кайзерслаутерн
Съдия: Флориан Майер

Ситуацията за Кайзерслаутерн и Гладбах въобще не е розова. Червените дяволи продължават да нямат спечелен пункт от четвъртия рунд насам. Предишната седмица лаутерите преклониха глава пред Фрайбург (2:1). Футболистите на Марко Курц са 15-и във временното класиране, като се намират само на точка от зоната на изпадащите. Там са попаднали възпитаниците на Михаел Фронтцек, които също изживяват труден период. В последния кръг мьонхенгладбахци бяха победени убедително от Вердер (1:4). Кайзерслаутерн и Гладбах изпитват остра нужда от точки. Фаворит в този мач няма. Нещото, което би могло да наклони везните в нечия полза, е невероятната подкрепа, която публиката на "Бетценберг" оказва на любимците си. Надали обаче тя (подкрепата) ще успее да надвие съпротивата на гостите. Просто всички пътища водят към хикс.

Коефициенти от bet365:

Кайзерслаутерн - 2.10
Равен - 3.40
Гладбах - 3.40

Прогноза: Кайзерслаутерн - Гладбах 2:2

 

Санкт Паули - Айнтрахт

30.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург
Съдия: Марко Фритц

Среща между съседи в таблицата. Санкт Паули заема десето място, Айнтрахт - девето. Единствено по-добрата голова разлика, която имат орлите, им отрежда по-високото класиране. Двата отбора се представят стабилно до този момент от кампанията. В последния рунд Санкт Паули претърпя поражение от Щутгарт с 2:0. Айнтрахт пък извоюва важно равенство с Шалке (0:0). Прави впечатление, че както Санкт Паули, така и Айнтрахт играе по-силно далеч от дома. Нещо, което ме навежда на мисълта, че хората на Михаел Скибе имат сили да отмъкнат победата от гостуването си в Северна Германия.

Коефициенти от bet365:

Санкт Паули - 2.50
Равен - 3.25
Айнтрахт - 2.80

Прогноза: Санкт Паули - Айнтрахт 0:1

 

Вердер - Нюрнберг

30.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Съдия: Кристиан Дингерт

Вердер приема Нюрнберг в двубой от деветия кръг. Зелено-белите постепенно набират скорост и след категоричния успех над Гладбах с 1:4 в предния рунд се изкачиха до осмата позиция в таблицата. Опонентът на Вердер тази седмица, Нюрнберг, се държи солидно дотук през сезона. Подопечните на Дитер Хекинг са 12-и във временното подреждане, като предишната седмица се наложиха срещу Волфсбург с 2:1. Фаворит в този мач е Вердер. Бременци, които имат намерение да попаднат в тройката през май, имат големи шансове да бъдат победители в утрешната среща.

Коефициенти от bet365:

Вердер - 1.50
Равен - 4.33
Нюрнберг - 6.00

Прогноза: Вердер - Нюрнберг 3:0

 

Волфсбург - Щутгарт

30.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: Маркус Вингенбах

Безспорно това е един от мачовете, приковаващи вниманието на запалянконците в този десети кръг. Волфсбург и Щутгарт са два тима, които се представят силно през последните няколко години в първенството. Понастоящем обаче случаят не е такъв. Вълците заемат едва 13-о място във временното класиране. Швабите пък са с една позиция надолу спрямо Волфсбург. В последния рунд възпитаниците на Стив Макларън загубиха с 2:1 от Нюрнберг, докато Щутгарт сломи Санкт Паули с 2:0. Във вторник и сряда двата отбора участваха във втория кръг за купата. Вълците биха Виктория Хамбург с 1:3. Швабите победиха Кемницер със същия резултат.

Що се отнася до кадровите проблеми преди утрешния двубой, изглежда, Кристиан Гентнер, Филип Деген и Даниел Дидави няма да могат да вземат участие в срещата с Волфсбург, за който пък Диего Беналио е под въпрос.

Знаем много добре, че и двата тима искат да се класират за евротурнирите. Тази цел може да бъде изпълнена само ако Волфсбург и Щутгарт започнат редовно да печелят точки, и то независимо от съперника. Не се съмнявам, че и двата отбора ще се хвърлят максимално в търсене на успеха. Друг е въпросът, дали ще има победител.

Коефициенти от bet365:

Волфсбург - 2.10
Равен - 3.40
Щутгарт - 3.40

Прогноза: Волфсбург - Щутгарт 1:1

 

Шалке - Леверкузен

30.10.2010 г., 19:30 часа
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Съдия: д-р Феликс Брюх

Шалке и Леверкузен се изправят един срещу друг в една наистина възлова среща. Кралскосините се намират чак на 16-а позиция в таблицата и всеки един мач без победа удължава агонията им. Каквато между прочем беше и срещата от миналата седмица с Айнтрахт, завършила при резултат 0:0. Съвсем другояче се развиват нещата за аспирините. Те са пети във временното подреждане, намирайки се на точка от зона Шампионска лига. В миналия кръг обаче футболистите на Юп Хайнкес допуснаха домакинска загуба от Майнц (0:1).

В средата на тази седмица двата тима играха във втория рунд за Купата на Германия. Гелзенкирхенци излъгаха Франкфурт с 0:1, а Леверкузен отпадна от Гладбах след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време и след продълженията).

Накрая, както винаги, идва ред и на прогнозата. Това е един от тези двубои, за които се казва, че са с троен знак. Все пак най-лесно от това положение можете да излезете, залагайки на хикса.

Коефициенти от bet365:

Шалке - 2.50
Равен - 3.30
Леверкузен - 2.75

Прогноза: Шалке - Леверкузен 2:2

 

Майнц - Дортмунд

31.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: Михаел Вайнер

Този двубой е гвоздеят от програмата на десетия кръг. Първият срещу втория във временното класиране. Майнц и Дортмунд се представят блестящо досега през кампанията. Неслучайно третият Хановер изостава с цели шест точки от дортмундци и с осем от момчетата на Томас Тухел. Предишната седмица Майнц изкова изключително ценен успех срещу Леверкузен (0:1). Дортмунд пък направи 1:1 с Хофенхайм и с това слезе от върха в таблицата, където сега се намират домакините.

Което може да е изненадващо, но пък в никакъв случай не е незаслужено. Отборът на Тухел практикува запленителен футбол. Същото нещо важи в пълна степен и за Дортмунд.

Разбира се, очакванията са да се получи един страхотен мач. Предпоставки за това има и те са наистина сериозни както в колективен, така и в индивидуален план.

В тази връзка участието на атакуващия полузащитник на гостите Марио Гьотце в неделната среща не е сигурно заради мускулни проблеми.

Друг интересен факт, свързан с мача, е, че и двата тима загубиха във втория кръг за Купата на Германия. Възпитаниците на Тухел претърпяха загуба от Алемания с 2:1. Дортмунд отстъпи на Кикерс Офенбах след изпълнение на 11-метрови наказателни удари (0:0 в редовното време и след продълженията) Най-вероятно двата тима предпочитат добре да разпределят силите си.

В този ред на мисли изходът от двубоя в неделя надали ще покаже кой отбор е способен да спечели титлата. Ясно е обаче едно: който спечели мача, ще има по-голям тласък към спечелването на сребърната салатиера.

В такива напечени срещи, каквато без съмнение е неделната, изиграват голяма роля традициите, които са на страната на Дортмунд. Така че един залог за победа на дортмундци би бил рисков, но не и нелогичен.

Коефициенти от bet365:

Майнц - 2.75
Равен - 3.30
Дортмунд - 2.50

Прогноза: Майнц - Дортмунд 2:3

 

Хофенхайм - Хановер

31.10.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: Мануел Грефе

Срещата между Хофенхайм и Хановер ще затвори този десети рунд. Това е двубой, в който един срещу друг ще застанат четвъртият и третият във временното класиране. В миналия кръг хофенхаймци успяха да си тръгнат с точка от Дортмунд (1:1), докато Хановер би Кьолн с 2:1. В сряда хората на Ралф Рангник победиха Инголщадт с 1:0 във втория кръг за Купата на Германия.Макар и гостите да се намират на по-предно място в таблицата, по-качественият отбор е този на домакините. По всичко изглежда, че тази година Хофенхайм ще съумее да завоюва евровизи, след като се размина с това през сезон 2008/2009. Най-вероятно едно от тези преодолени препятствия по пътя към осъществяването на това ще бъде успехът срещу Хановер.

Коефициенти от bet365:

Хофенхайм - 1.61
Равен - 3.70
Хановер - 5.50

Прогноза: Хофенхайм - Хановер 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155