ФКК изпрати жалба до УЕФА и ФИФА относно провокацията на Цървена звезда


Н. Гавазов

ФКК изпрати жалба до УЕФА и ФИФА относно провокацията на Цървена звезда

Футболната федерация на Косово (ФКК)  изпрати жалба до УЕФА и ФИФА относно опита на Сърбия да се намеси на територията на Косово.

Напомняме, че по-рано автобус на Цървена звезда се опита да премине границата, за да участва в мач с Трепча в турнира за Купата на Сърбия. Превозното средство бе спряно до населено място Ярина и върнато обратно в Сърбия, а случилото се бе отразено от десетки сръбски журналисти, които пътуваха с белградския тим.

Сега става ясно, че ден преди инцидента Футболната федерация на Косово е уведомила Цървена звезда и Сръбската футболна федерация, че няма да позволи провеждането на срещата, тъй като единствено Футболната федерация на Косово има право да организира и провежда футболни срещи на територията на страната. Също така ФКК е против това клубове от страната да участват в първенствата на други държави, но с оглед на свободния избор на хората, не е направила никакви опити да възпрепятства участието на Трепча в сръбското първенство.

В деня на мача ФКК се е обърнала за помощ към полицията със задачата да бъде спрян автобусът на Цървена звезда, което и органите на реда сториха.

ФКК счита случилото се провокация и във връзка с това е изпратила жалби до УЕФА и ФИФА.

  Сподели
101