Не пуснаха автобус на Цървена звезда в Косово


Н. Гавазов

Не пуснаха автобус на Цървена звезда в Косово

Футболистите Цървена звезда,  които трябваше да проведат мач 1/16 -финалите на Купата на Сърбия срещу Трепча  в сряда, попаднаха в неприятна история.

Двубоят  трябваше да се проведе в град Косовска-Митровица в северната част на Косово, но местната полиция не пусна автобуса на Звезда  по-далеч от селището Ярине, което се намира на границата на Сърбия и Косово.

В резултат автобусът с играчите бе принуден да се обърне обратно, а мачът бе отложен за 10 октомври в град Стара Пазова близо до Белград.

"Дойдохме да играем футбол, но ни бе забранено, въпреки препоръката на ФИФА тази среща да се проведе в Косовска-Митровица. Но косовските власти пренебрегнаха този съвет.

Когато пристигнахме на граничния пост, полицията ни отказа вход. Искахме да дадем на хората празник, но не ни бе  позволено да го направим. Съжалявам, че хората бяха лишени от спортно събитие. Нямаше причина мачът да не се проведе. Трепча ФК играят своите мачове там, ние не поискахме нищо повече, действайки по препоръките на ФИФА. Благодаря на феновете за тяхната подкрепа", заяви директорът на сръбския клуб Звездан Терзич.

Трепча е базиран в Косовска-Митровица, но играе в една от долните лиги на Сърбия.

  Сподели
88