Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (21.10 - 26.10)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (21.10 - 26.10)

Поредният кръг в Топ 5 на европейските първенства се превърна в празник за очите. Получиха се резултати и голове за всеки един вкус. Безспорно хитът бе Арсенал, който до този момент имаше само една точка в последните си седем мача срещу Челси, Юнайтед и Сити, но дойде на Ийстланд, за да запише впечатляваща победа с 3:0.


Представяме Ви: Dream-Team за периода 21.10 - 26.10. Тактическата схема е 4-3-3.


ВРАТАР

Стив Елън (Брест)

Брест неочаквано за всички след десетия кръг в Лига 1 се изкачи на четвърто място в класирането. В поредния кръг новакът сензационно победи като гост бившия шампион на Франция Бордо. Брест откри резултата в началото на срещата, а след това изпита върху себе си цялата мощ на „жирондистите". Но Стив Елън бе непробиваем. В края на двубоя гостите вкараха още един гол, но всички знаят кой е героя на срещата - вратарят на Брест.

Подгласници: Луиш Фабиански (Арсенал)

 


ЗАЩИТА

Масимо Одо (Милан)

Ветеранът, който бе забравен се появи при гостуването на „росонерите" на Наполи само защото Лука Антонини се контузи. Но какъв мача само направи Одо! Включваше се във всяка една от атаките на съотборниците си и не само това, но бе в основата на всички опасности пред вратата на „партенопеите". Десният бек на Милан игра като по учебник, а доказателство за това са двете му асистенции.

Даниеле Портанова (Болоня)

Вторият защитник в отбора на FUTBOL TV се отличава коренно от първия. Ако Одо се запомни с играта си в атака, то Портанова изпълняваше отлично своите задължения в защита. Ювентус, който набира ход в последните си срещи не успя да превземе крепостта на „росаблу". И няма как да не отдадем заслуженото за това на централния защитник на домакините, който надигра по всички показатели Куяларела, включително спаси и негов голов удар.

Андре Диас (Лацио)

Централният защитник на „бианкочелестите" продължава да бъде един от героите на сезона и с добрата си игра освен, че отчайва противниковите нападатели, спомага изключително много „орлите" да са водачи в класирането. Бразилецът спечели всички попаднали топки в своята зона и неутрализира напълно Косу и Матри.
Бакари Саня (Арсенал)

Французинът се завърна към най-добрите си времена и го направи в един много важен мач, в който Арсенал постигна шокираща победа. Показа изключително хладнокръвие в опасните ситуации, бе безкомпромисен в действията си срещу противниковите нападатели и на всичкото отгоре се включи във всички атаки на „артилеристите".

Подгласници: Иван Рамис (Майорка), Карлос Марчена (Виляреал), Николче Ноевски (Майнц 05).

 

 

ПОЛУЗАЩИТА


Марко Марин (Вердер)

В изминалия кръг Вердер гостува на Борусия Мьонхенгладбах. Трябв ада отбележим, че Марко Марин, който се превърна в новия лидер на „музикантите" се изправи срещу бившия си клуб. И полузащитника не пожали бившите си съотборници. Именно Марин постави началото на разгрома на Борусия. В 5-та минута изпълни по блестящ начин пряк свободен удар, пращайки топката в далечния ъгъл на домакините. През втората част записа и асистенция, с което напълно заслужено намира място в символичния отбор на FUTBOL TV.

 

Самир Насри (Арсенал)

Насри продължава да вдъхновява съотборниците си и вече се превръща в човека, който отбелязва голове в точното време. В 21-та минута бе изведен от Аршавин срещи Харт и французинът показа самообладание и постави началото на разгрома за „гражданите".


Анхел Ди Мария (Реал Мадрид)

Реал Мадрид разби с 6:1 Расинг, с което недвусмислено показа превъзходството си спрямо своя противник. В основата на този успех стоят разбира се всички футболисти на „бланкосите", но двигателите на отбора бяха Йозил и Ди Мария. Те играха така, сякаш са били съотборници от години, а бившето крило на Бенфика направи и три много важни асистенции. През всичкото време не спря да се включва в атаките на своите съотборници, бореше се за всяка топка и мачът срещу Расинг Сантандер показа, че 22 годишния аржентинец се движи във възходяща линия от началото на сезона.

Подгласници: Месут Йозил (Реал Мадрид), Алекс Сонг (Арсенал), Жорис Марво (Монпелие).

 


НАПАДАТЕЛИ

Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Португалецът и неговия Реал продължават да мачкат и громят своите противници, а Роналдо да прибавя към головата си сметка попадение след попадение. Какво повече да кажем за бившия играч на Юнайтед след като отбеляза 4 гола и за втора поредна седмица изкачи „белите" на първото място в класирането?


Хавиер Ернандес (Манчестър Юнайтед)

Хавиер - една от приятните изненади на Юнайтед през сезона. Мексиканецът показа отлично взаимодействие с Бербатов и за първи път оформи дубъл в състава на „червените дяволи", носейки (колкото и смешно да звучи) трудна победа над Сток Сити. И всичко това става в труден за Юнайтед момент, а Сър Алекс заяви, че победата е преломна и се явява „моторът" към бъдещите успехи на отбора му.


Лео Меси (Барселона)

Според мнението на много специалисти Роналдо и Меси в момента са най-силните играчи в света. Аржентинецът набира форма след травмата си и ето, че в изминалия кръг два негови гола донесоха победата на Барса. Разбира се, каталунците бяха по-добрия отбор, но все пак някой трябва и да вкарва. Очертава се интересно съревнование както между Меси и Роналдо, така и между Реал и Барселона, което няма как да не ни радва.

Подгласници: Луиш Фабиано (Севиля), Сержио Флокари (Лацио), Дидие Я Конан (Хановер).


Старши треньор

Арсен Венгер (Арсенал)

Колебанията ни за този пост бяха измежду Моуриньо и Венгер. Предпочетохме Професора, защото отбора на португалския специалист имаше за съперник тим, който не бе от класата на Сити, а освен това Жозе направи някои смени след които устрема на „белите" секна ( навярно за да се обиграе Каналес, а и Бензема да понатрупа игрово време).

Отдаваме заслуженото на Венгер, защото неговите възпитаници показаха в мача срещу Сити търпение, правилно задържане на топката и добри решения в сложни ситуации. Няма как заслугата за това да не е дело на Арсен Венгер. Френският специалист докара играчите си на Ийстланд, победи милионерите от Сити и след мача заяви, че е изненадан от играта на своя отбор. Това навярно е за пред медиите, които французинът призна, че понякога послъгва. В конкретния мач Арсенал наистина бе по-добрия тим, а Венгер по-добрия треньор.

 

  Сподели
210