Анонс на 9-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 9-ия кръг в Бундеслигата

Тази седмица ще се изиграе деветият кръг в Бундеслигата. Преди него начело във временното класиране е Дортмунд с 21 точки. Втори е Майнц със същия точков актив, но с по-лошо голово съотношение. Третото място пък се заема от Леверкузен, който 15 пункта на своята сметка. В зоната на здрача се намират Кьолн и Щутгарт, като козлите имат пет, а швабите - четири точки.

В дербито на предишния осми кръг слабо представящите се до този момент Шалке и Щутгарт извъртяха равенство 2:2. Майнц допусна първа загуба за сезона, отстъпвайки на Хамбургер с 0:1. От своя страна, Волфсбург за пореден път пропиля много изгоден аванс и загуби с 2:3 от Леверкузен.

В този девети рунд има един мач, който се отличава от всички останали. Това е сблъсъкът между Хамбургер и Байерн. Дуелът между севера и юга противопоставя два от традиционните тимове в Германия. Другите две срещи, които заслужават по-голямо внимание, са Дортмунд - Хофенхайм и Леверкузен - Майнц.

Хамбургер - Байерн

22.10.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Съдия: Мануел Грефе

Кръгът започва с дербито между Хамбургер и Байерн. Това е един от сблъсъците в немския футбол, който има много голяма история. Хамбургци и мюнхенци са и най-успешните немски отбори в Европа. Домакините имат една КЕШ, гостите пък - три КЕШ и една купа на Шампионската лига.

Дуелът между двата тима ще бъде крайно интересен, естествено, не само от историческа гледна точка. Както винаги, Хамбургер и Байерн имат високи цели пред себе си. В Бундеслигата тя е една - спечелването на сребърната салатиера. Докато хамбургци не са печелили лигата от 27 години, то червените се безспорният хегемон в Германия, като са завоювали рекордните 22 титли.

Както самият Зе Роберто уместно отбеляза, ако Хамбургер иска да се поздрави със сребърната салатиера през май, трябва да спре баварците, сиреч да ги победи в днешното дерби. В момента момчетата на Армин Фее са пети във временното подреждане и изостават със седем точки от водача Дортмунд. В предния рунд Хамбургер победи Майнц с минималното 0:1. Преднината на дортмундци, която хамбургци трябва да заличат, изисква редовно печелене на точки, и то срещу преки конкуренти за титлата.

Какъвто безусловно е Байерн. Хората на Луис ван Гаал се представят непостоянно от началото на кампанията в шампионата, намирайки се чак на 10-о място в таблицата. Пасивът на мюнхенци спрямо лидера Дортмунд е цели 10 точки. В миналия кръг обаче Байерн се наложи убедително над Хановер с 3:0. За да навлязат в победна серия, днес мюнхенци абсолютно задължително трябва да бият Хамбургер. Баварците просто няма накъде повече да отстъпват. Посоката, която те трябва да преследват, е само напред.

Каквато е тъкмо линията на представяне на мюнхенци в Шампионската лига, в която футболистите на Ван Гаал постигнаха пестелива победа над Клуж с 3:2 във вторник. Нещо нормално предвид значението, което има днешният дуел.

В него участие ще може да вземе един от хората, които в последно време играят много успешно срещу Байерн - Младен Петрич. За червените пък вероятно в игра ще се завърнат Ивица Олич и Даниел Ван Буйтен.

При всички положения съм сигурен, че ни очаква истински спектакъл. Оттук следва, че и даването на прогноза за този двубой е доста трудна мисия. Просто трудно можем да дадем предимство на един от двата отбора. В последните два шампионантни мача Хамбургер и Байерн си размениха по една победа с по 1:0, което идва да покаже, че детайлите се оказват решителни в тези сблъсъци. Това е логично, като се вземе под внимание важността на тези срещи. В края на краищата ремито изпъква като най-надеждната прогноза.

Коефициенти от bet365:

Хамбургер - 2.62
Равен - 3.30
Байерн - 2.62

Прогноза: Хамбургер - Байерн 1:1

 

Айнтрахт - Шалке

23.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Съдия: Кнут Кирхер

Айнтрахт приема Шалке в среща от деветия кръг в Бундеслигата. Миналата седмица орлите победиха категорично Кайзерслаутерн с 0:3. Кралскосините пък не можаха да стигнат до повече от реми срещу Щутгарт - 2:2. Домакините се представят значително по-добре дотук през сезона от своя утрешен опонент. Възпитаниците на Михаел Скибе заемат осма позиция във временното класиране. От друга страна, гостите са едва 16-и, като имат едва един успех на своята сметка. Разбира се, натискът за взимане на точки е далеч по-голям при миньорите, особено предвид значимата лятна селекция, която направиха в Гелзенкирхен. Победата на Шалке срещу Апоел Тел Авив с 3:1 в Шампионската лига ще може да даде този попътен вятър, който да спомогне за постигането на успех във Франкфурт на Майн.

Коефициенти от bet365:

Айнтрахт - 2.80
Равен - 3.25
Шалке - 2.50

Прогноза: Айнтрахт - Шалке 0:2

 

Фрайбург - Кайзерслаутерн

23.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Дениз Айтекин

Фрайбург е домакин на Кайзерслаутерн в този рунд. Момчетата на Робин Дут отстъпиха с 2:1 на Вердер в предишния кръг. Лаутерите също претърпяха поражение, но много по-неприятно - 0:3 от Айнтрахт. С това възпитаниците на Марко Курц регистрираха четири поредни загуби, в следствие на които се смъкнаха до незавидното 14-о място в таблицата. Фрайбургци могат да дишат далеч по-спокойно благодарение на факта, че са девети. Определено това ще бъде един здрав мач, в който трудно можем да видим победител.

Коефициенти от bet365:

Фрайбург - 2.25
Равен - 3.25
Кайзерслаутерн - 3.20

Прогноза: Фрайбург - Кайзерслаутерн 2:2

 

Хановер - Кьолн

23.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия: Петер Зипел

Хановер и Кьолн се представят по противположен начин досега през кампанията. Подопечните на Мирко Сломка се намират на седма позиция във временното класиране. Козлите пък са в опасната зона. Предната седмица Хановер не можа да измъкне нищо от гостуването си на Байерн и загуби с 3:0. В същото време Кьолн загуби с 1:2 от водача Дортмунд. До този момент през сезона хановерци играят на ниво у дома и тъкмо това би могло да се окаже решаващ фактор за крайния изход на двубоя.

Коефициенти от bet365:

Хановер - 2.10
Равен - 3.25
Кьолн - 3.50

Прогноза: Хановер - Кьолн 2:1

 

Гладбах - Вердер

23.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Гюнтер Перл

Много важен мач както за Гладбах, така и за Вердер. Домакините заемат едва 15-а позиция във временното подреждане. Само една точка разделя хората на Михаел Фронтцек от зоната на изпадащите. Мьонхенгладбахци се нуждаят от спокойствие, а то ще дойде само с трупане на точки. От друга страна, същото това нещо важи в пълна степен и за зелено-белите, които също не се представят особено силно от старта на сезона. Момчетата на Томас Шааф се намират чак на 11-о място в таблицата, като изостават с 10 точки от лидера Дортмунд. В миналия рунд домакините бяха преодолени от Хофенхайм с 3:2. Вердер пък успя да излъже Фрайбург с 2:1. Фаворит в тази среща са гостите, които, макар и да не играят най-добрия си футбол понастоящем, изглеждат отборът, на който можем да заложим за победа.

Коефициенти от bet365:

Гладбах - 3.30
Равен - 3.50
Вердер - 2.10

Прогноза: Гладбах - Вердер 1:3

 

Нюрнберг - Волфсбург

23.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Гуидо Винкман

Среща между тринайсетия и дванайсетия в таблицата. В последния кръг Нюрнберг понесе загуба с 3:2 от колоритния Санкт Паули. От своя страна, Волфсбург за пореден път прахоса много удобна преднина и в крайна сметка преклони глава пред Леверкузен (2:3). Футболистите на Стив Макларън се представят на приливи и отливи от началото на тази кампания. Вълците се нуждаят от стабилизиране на изявите си, особено в отбрана. Шампионът на Германия за сезон 2008/2009 г. е допуснал осем попадения в първите си осем срещи от първенството. Както е известно, Волфсбург има за цел да се класира за евротурнирите. Тази задача ще бъде изпълнена само ако волфсбургци играят постоянно не само вкъщи, а и навън.

Коефициенти от bet365:

Нюрнберг - 2.90
Равен - 3.30
Волфсбург - 2.37

Прогноза: Нюрнберг - Волфсбург 2:3

 

Дортмунд - Хофенхайм

24.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Волфганг Щарк

Дортмунд и Хофенхайм поставят началото на неделните мачове в кръга. Това е мач между два от тимовете, намиращи се в топ 5 на временното класиране. Дортмундци са водач с 21 точки, докато Хофенхайм е четвърти с 14. Миналата седмица черно-жълтите надвиха Кьолн с 1:2. Хофенхайм също добави три пункта към своята сметка, налагайки се над Гладбах с 3:2. Вчера подопечните на Юрген Клоп играха с ПСЖ в Лига Европа и завършиха наравно 1:1. Надали обаче това ще се отрази върху физическото състояние на Дортмунд. Именно европейският шампион за кампания 1996/1997 г. е фаворитът в тази среща. Себастиан Кел и компания имат по-големи шансове да се поздравят с успеха заради силните игри, които демонстрират в последно време.

Коефициенти от bet365:

Дортмунд - 1.75
Равен - 3.60
Хофенхайм - 4.60

Прогноза: Дортмунд - Хофенхайм 2:0

 

Леверкузен - Майнц

24.10.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: Феликс Цвайер

Друг мач, в който един срещу друг ще се изправят намиращи се в челото на временното подреждане тимове. Леверкузен е на трето място, а Майнц - на второ. Разликата в точките обаче е в полза на гостите (21 срещу 15). В предишния кръг футболистите на Томас Тухел загубиха за първи път от началото на сезона - 0:1 от Хамбургер. Леверкузен пък изтръгна много ценна победа срещу Волфсбург с 2:3, след като осъществи пълен обрат. Вчера хората на Юп Хайнкес направиха 0:0 с Арис като гост в Лига Европа. През миналата кампания аспирините са разминаха с участие в Шампионската лига, въпреки че почти през цялото време се намираха в зоната, даваща право на участие в турнира. Със сигурност всички в Леверкузен ще искат тази година да попаднат в челната тройка на крайното класиране. Една от многото крачки до постигането на  тази цел е успехът над Майнц в неделя.

Коефициенти от bet365:

Леверкузен - 1.80
Равен - 3.75
Майнц - 4.20

Прогноза: Леверкузен - Майнц 1:0

 

Щутгарт - Санкт Паули

24.10.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: Тобиас Велц

Ето това е един доста загадъчен мач. Сякаш Щутгарт и Санкт Паули са разменили ролите си. Швабите са последни в таблицата, докато хамбургци се намират на шеста позиция. В предния рунд момчетата на Йенс Келер завършиха наравно с Шалке (2:2). В същото време Санкт Паули взе скалпа на Нюрнберг - 3:2. Вчера Щутгарт победи Хетафе с 1:0 в Лига Европа. Туй е нещо, което би могло да окрили швабите по пътя към успеха срещу Санкт Паули. Естествено, факторът домакинство и по-високата класа, с която разполагат домакините, са също две големи предпоставки за победа на Щутгарт.

Коефициенти от bet365:

Щутгарт - 1.66
Равен - 3.75
Санкт Паули - 5.00

Прогноза: Щутгарт - Санкт Паули 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169